szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarország uniós csatlakozásának tizedik évfordulója alkalmából futóversenyt rendeznek vasárnap Budapest belvárosában 10-tól 13 óráig. Emiatt a 9-es, a 15-ös és a 105-ös buszok módosított útvonalon járnak majd.

A futók olyan helyeket érintenek majd, ahol uniós támogatással valósítottak meg valamilyen beruházást az elmúlt tíz évben. A rendezvényt a rendőrség biztosítja.

A sportolók az Erzsébet térről a József Attila utca és az Andrássy út egyik forgalmi sávján érkeznek a Liszt Ferenc téren keresztül a Liszt Ferenc Zeneakadémiához. Innen a Király utcán át érik el a Károly körutat, amelyen áthaladnak a Gerlóczy utcába. Onnan a Pilvax közön és a Haris közön keresztül haladnak a Március 15. térig.

A térről az Erzsébet hídon átfutva érkeznek a Rudas Gyógyfürdőhöz. Innen a futók a felső rakparti kerékpárúton haladnak egészen a Margit hídig, érintve a Várkert Bazárt, illetve a Batthyány téren a MOL BuBi kerékpárterminált.

A Margit hídnál az Árpád fejedelem útját, majd az Üstökös utcát keresztezve közelítik meg a Lukács Gyógyfürdőt, ahonnan az Üstökös utcát, a Margit híd északi lehajtóágát és a gyalogos aluljárót keresztezve felmennek a Margit híd déli járdájára.

A hídról a Jászai Mari téren, a Széchenyi rakparton és a Markó utcán keresztül haladnak az Országos Mentőszolgálat Markó utcai épületéig. A Markó utcát elhagyva a Bajcsy-Zsilinszky út nyugati oldali járdáján, majd a Bank utcán keresztül futnak az Október 6. utcáig, amelyen végighaladva visszaérkeznek az Erzsébet térre.

Az autósok több helyen számíthatnak vasárnap forgalomkorlátozásra: 9 óra 45 és 10 óra 15 között lezárják az Andrássy utat, a Bajcsy Zsilinszky út és az Oktogon között az Oktogon irányában.

10 óra 25 és 12 óra 45 között lezárják az Október 6. utcát a Szabadság tér és a József Attila utca között.

A közúti forgalmat szakaszosan átengedik a futók megállításával, a forgalomkorlátozás, zárás esetenként legfeljebb 5-10 percig tart majd – olvasható a BKK közleményében.

Azt javasolják, hogy aki teheti, 9 és 13 óra között kerülje el a pesti oldalon a Nagykörúton belüli területeket, valamint a budai oldalon a Lajos utca Kolosy tértől délre eső szakaszát, az Árpád fejedelem útját, a Bem rakpartot, a Fő utcát, a Bem József utcát és a Szent Gellért rakpartot. Az alsó rakpartokat és a Hungária gyűrűt nem érinti a korlátozás.

Az érintett buszok módosított útvonaláról itt találhatóak részletes információk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utcán is kipróbálták az 5 perc alatt feltölthető villanymotoros hiperautót

Utcán is kipróbálták az 5 perc alatt feltölthető villanymotoros hiperautót

414 milliárdért vett egy kétéves céget a Qualcomm, jó befektetés lehet

414 milliárdért vett egy kétéves céget a Qualcomm, jó befektetés lehet

Tizennegyedszer nyerte meg a Dakart Peterhansel

Tizennegyedszer nyerte meg a Dakart Peterhansel