szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A brit kormány nem sokat vár az angol csapattól a foci-vb-n, legalábbis ez derül ki abból a tanulmányból, amelyet a pubok éjszakai meccsközvetítések miatti, meghosszabbított nyitva tartása ügyében végeztek.

Nem túl derűlátó a brit kormány az angol labdarúgó-válogatott várható brazíliai világbajnoki szereplésével kapcsolatban – legalábbis erre vall egy kedden kiszivárgott kormányzati jelentés. 

A BBC által közölt dokumentum egy hatástanulmány, amelyet a kormány a pubok kései nyitva tartásának tervezett engedélyezéséhez készíttetett. Nagy-Britanniában milliók nézik rendszeresen a nagyobb sportesemények televíziós közvetítéseit a bárokban, és mivel az angolok mérkőzéseinek jó része az időeltolódás miatt európai idő szerint késő éjjel lesz, a Konzervatív Párt vezette brit kormánykoalíció azt tervezi, hogy a világbajnokság idejére engedélyezi az angliai ivók éjszakai működését. Ehhez azonban előzetesen megpróbálta felmérni ennek várható kereskedelmi hasznát. 

A kiszivárgott kormányzati tanulmány a Betfair nevű fogadóhálózat esélybecsléseit alapul véve 54 százalékos valószínűséget ad annak, hogy Anglia továbbjut a csoportmérkőzéseken, ám azt már csak 11 százalékos eséllyel jósolja, hogy a válogatott a negyeddöntőkön is túljut. A hivatalosan "konzultációs dokumentumnak" nevezett jelentés szerint ezért "nagy a valószínűsége" annak, hogy az angolok a világbajnokság késői szakaszában már nem lesznek jelen. 

A megállapítást komoly felhördülés fogadta főleg az ellenzéki Munkáspárt köreiben. A brit belügyminisztérium szóvivője azonban kedden a BBC-nek kijelentette: a kormány "természetesen százszázalékosan" felsorakozik az angol válogatott mögött, és éppen ezért tervezi a pubok hosszabb nyitva tartásának engedélyezését is, e módosításhoz azonban törvényi kötelessége hivatalos hatástanulmányt készíteni. 

A borúlátó esélylatolgatásnak ad valamelyes alapot, hogy Anglia legutóbb csaknem negyedszázada, az 1990-es olaszországi világbajnokságon jutott túl a negyeddöntőkön, és az elődöntőben esett ki, miután alulmaradt a németekkel vívott büntetőpárbajban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75

Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához

Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához