szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valószínűleg azt az orvosi leletet lophatták el a grenoble-i kórházból, amit a lausanne-i kórháznak szántak a francia orvosok, hogy összefoglalva tájékoztassák őket Michael Schumacher állapotáról, miután átszállították őt a svájci klinikára. A nyomozók azt is vizsgálják, hogy esetleg hackerek támadták-e meg a grenoble-i klinika számítógépes rendszerét.

Nem a betegaktáját, hanem a Michael Schumacher egészségügyi állapotáról szóló orvosi leletet lophatták el a grenoble-i kórházból - erre jutottak a francia nyomozók a Focus Online szerint. A leletben összefoglalva írták le a Forma-1-es legenda kezelésének részeit. A 11-12 oldalas dokumentumot a lausanne-i kórházban dolgozó orvosoknak szánták, itt fekszik most Schumacher, miután hétfőn felébredt a hosszú hónapok óta tartó mesterséges kómából.

A grenoble-i rendőrség a kórház összes dolgozóját kihallgatja, akiknek hozzáférése lehetett az intim részleteket tartalmazó íráshoz, de ellenőrzik azt is, hogy hackertámadás érhette-e a klinika számítógépes rendszerét.

A grenoble-i ügyész, Jean-Yves Coquillat azt mondta: egyelőre csak "lehetséges", hogy ellopták a dokumentumot, ez még nincs bebizonyítva, a hatóságok péntek óta nyomoznak, a klinika feljelentése csütörtökön érkezett be.

A kórház azután tett feljelentést, hogy Schumacher menedzsere, Sabine Kehm figyelmét felhívták arra, hogy több külföldi médiumnak is 50 ezer euróért kínálják a versenyző állítólagos betegaktáját. Az ismeretlen tettes, vagy tettesek a dokumentum egy részét is csatolták ajánlatukhoz, bizonyítandó, hogy nem a levegőbe beszélnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!