szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hazaengedték a kórházból Risztov Évát. Továbbra is rejtély, mitől betegedett meg az olimpiai bajnok és az több száz versenyző, akik a hétvégi balatonfüredi úszóversenyeken indultak. Az ÁNTSZ szerint még várni kell a hétfőn vett vízminta eredményére – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

A Magyar Úszó Szövetségtől hétfőn azt közölték, hogy a hétvégi verseny előtt kétszer is megvizsgáltatták a Balaton vizét, és mindent rendben találtak a szakemberek. Ehhez képest nagyon sokan megbetegedtek, köztük Gyurta Gergely és Risztov Éva.

Az olimpiai bajnokot heveny gyomor-bélhurut miatt vitték vasárnap éjjel a debreceni Kenézy kórházba. A keddi RTL Híradóban azt mondták, hogy Risztov Évát délelőtt kiengedték. Már otthon lábadozik, édesanyja kérte, ne zavarják, mert nagyon kimerült, folyamatosan alszik. Gyurta Gergelyt már hamarabb kiengedték a kórházból.

Hétvégén körülbelül 3500-an indultak a balatonfüredi versenyeken, a nyílt vízi Európa-kupán és egy amatőr versenyen, köztük gyerekek.

Az ÁNTSZ hétfőn is vett mintát a vízből, ennek eredménye még nincs meg.

Közben az élelmiszerbiztonsági lánc szakemberei balatonfüredi éttermeket ellenőriztek, minden eredmény nincs még meg, de eddig nem találtak kirívó szabálytalanságot sehol sem. Az biztosnak tűnik, hogy a balatoni halpusztulásnak nincs köze a megbetegedésekhez – erősítette meg a hírműsorban Oravecz Márton, a Nébihor elnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!