szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy Rafael Nadal és David Ferrer vezette csoport nyílt levélben bírálta a Spanyol Tenisz Szövetséget (RFET) annak kétséges döntései és gazdálkodása miatt.

A spanyol teniszélet 44 prominens tagja által aláírt állásfoglalás szerint Jose Luis Escanuela elnök kaotikusan és ellenségeskedően vezeti az RFET-t, s arra kérik az illetékes hatóságokat, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a helyzet normalizálása érdekében.

Az ügy egyik előzménye, hogy a szeptemberben kinevezett első női Davis Kupa-kapitány, Gala Leon az őt ért támadások miatt felajánlotta lemondását, ám a szövetség elutasította azt. Korábban Nadal is kétkedve fogadta a Carlos Moyát váltó Leon DK-szerepvállalását.

"Szörnyű a helyzet otthon, árt a tenisznek, a befektetni kívánó szponzoroknak és a gyerekek lelkesedésének is" - közölte Wimbledonban a 14-szeres Grand Slam-győztes Nadal.

A spanyol nemzeti sporttanács - amely ugyancsak megkérdőjelezte Leon kinevezését - közben bejelentette, nyomozást rendelt el annak a kiderítésére, hogy hová került az RFET-től állítólag utánpótlás-nevelésre fordított 700 ezer euró. A sportért felelős fegyelmi bizottság múlt héten egy hónapra felfüggesztette állásából az elnököt, aki nem akart együttműködni a szövetség pénzügyi átvilágításában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!