szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a tavaszi kokainbotrány után szúrópróbaszerűen, heti rendszerességgel végzett teszteket a válogatott kerettagokon, Kucsera Gábor vizeletmintájában így találtak drogra utaló jeleket. A versenyző több év eltiltásra számíthat, a kajak-kenu szövetség elnöke pedig azt ígéri: rendet raknak a sportágban.

Dombvári Bence és Csipes Tamara után újabb kajakosról derült ki, hogy kábítószert fogyasztott.

Az Index azt írja: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a tavaszi kokainbotrány után szúrópróbaszerűen, heti rendszerességgel végzett teszteket a válogatott kerettagokon, ennek során találtak drogra utaló jeleket Kucsera Gábor kajakos vizeletmintájában. Az ezres válogatót megnyerő Kucsera a lap szerint július 18-án, a szolnoki második válogató után adott mintát, a heteken belül kezdődő milánói vb-n nem indulhat.

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) értesítette az MKKSZ-t, valamint megkezdte a hivatalos eljárást.

©

A szövetség szakmai igazgatója, Csaba Edvin azt mondta: Kucsera elismeri, hogy hibázott, a válogatott kerettagsága azonnali hatállyal megszűnik.

A MACS a felülvizsgálati eljárásban értesíti majd az esetről a WADA-t és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséget (ICF), így a vétkes sportoló többéves eltiltásra számíthat.

Baráth Etele elnök "sajnálja a történeteket", és azt ígéri: rendet fognak tenni a sportágban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos a Madách Színház színésze, egy sor előadás elmarad

Koronavírusos a Madách Színház színésze, egy sor előadás elmarad

Tulipánfesték és hangszigetelő farmer: bármilyen hulladékot újra lehet hasznosítani

Tulipánfesték és hangszigetelő farmer: bármilyen hulladékot újra lehet hasznosítani

Zente egy éve kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, mire volt elég?

Zente egy éve kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, mire volt elég?