szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Óvodások, egy teljes általános iskolai osztály és komoly grafikusok is indultak a budapesti vizes vébé új kabalaállatára kiírt pályázaton.

A Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság Szervezőbizottsága januárban írt ki pályázatot az esemény új kabalájának megtalálására. A pályamunkák leadásának határideje február 29-e volt.

Most azt közölték, több mint 1000 munka érkezett összesen 537 embertől, vannak közöttük 5 éves óvodások és komoly grafikai cégek, kézművesek is. Volt olyan általános iskolai osztály, aki egy óra keretében dolgozott a világbajnokság szimbólumán.

Az alkotások közül a szervezőbizottság tagjaiból álló zsűri a legjobb ötleteket először leszűkíti, majd meghozzák a végső döntést. A jelölteket a vizes vébé oldalán is be fogják mutatni, és elvileg majd szavazni is lehet a pályamunkákra.

Mint ismert, korábban Bol-dog néven mutatták be a budapesti vizes világbajnokságra tervezett kabalaállatot, amely egy fehér puli volt. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke tavaly augusztusban az ATV-ben elismerte, hogy a fehér pulira nem volt pályázat, elmondása szerint a figurát "baráti szívességből" készítették a szövetségnek. A fehér pulit számos kritika érte, ezért írták ki végül a pályázatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!