szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiírta a pályázatot a Magyar Úszószövetség a Bol-dog névre hallgató albínó puli helyére. A nyertes több mint félmilliót kaphat, de a nyertes kiválasztását nem kell indokolni.

Új pályázatot írt ki a Magyar Úszószövetség a 2017-es budapesti vizes vébé kabalafigurájának megalkotására.

A Magyar Úszószövetség honlapján közzétett pályázat szerint bárki részt vehet a pályázaton a tervezett kabalafigura képével, nevével és egy ezerkarakteres indoklással.

A pályázatot a vizes vébé szervező bizottsága fogja elbírálni, és a kiírás szerint nem kötelesek indokolni, hogy mi alapján választanak majd ki egy figurát, de az is lehet, hogy külön figurát és külön nevet fognak kiválasztani. A nyertes egyébként 550 ezer forint plusz áfa díjazásban részesül majd, ha nem egy személytől származik a név és a figura, akkor ezt elosztják. A pályaműveket február végéig lehet elektronikusan benyújtani.

©

Mint ismert, korábban Bol-dog néven mutatták be a budapesti vizes világbajnokságra tervezett kabalállatot, amely egy fehér puli volt. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke tavaly augusztusban az ATV-ben elismerte, hogy a fehér pulira nem volt pályázat, elmondása szerint a figurát "baráti szívességből" készítették a szövetségnek, de Gyárfás akkor felajánlotta Kálmán Olga műsorvezetőnek, hogy a kedvéért pályázatot ír ki új kabalára.

A szövetség ezután azt ígérte, hamarosan kiírják a pályázatot. Ezt végül január 21-én tették meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!