szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dublőröket indított a versenyen, a győzteseket meg a padlásán rejtegette.

Szégyenletes módszerrel próbálta megtartani első helyét Nagy-Britannia legjobb galambásza. Múlt hétvégén rendezték meg a Tarbes Nemzeti Galambversenyt, amely a legrangosabb vetéledésnek számít ebben a sportágban. A címvédő 52 éves Eamon Kelly azonban nem bízott állataiban, ezért szervezői pozíciójával visszaélve manipulálta az eredményt. Egészen konkrétan madarakat hamisított.

A versenyt az nyeri, akinek a galambjai először érkeznek haza a dél-franciaországi Tarbes-ból. A féltékeny bajnok 14 madarat nevezett a futamra, majd szépen bezárta őket a padlására, és egy másik galambcsapatot ültetett fel a teherautóra, amelyről indították a versenyt. Ezután kiszámolta, mikor kellene visszaérniük, és ekkor befutóként regisztrálta a padlásról lehozott galambot, a madár testére erősített mikrocsip segítségével.

Kelly az első hellyel 1500 fontot és egy vadonatúj Ford Fiestát is nyert. Vesztére azonban versenytársai gyanút fogtak, mert túl gyorsnak találták a győztes galambokat. A vizsgálat során Kelly megtört, és bevallotta, hogy csalt. "Kísértésbe estem és elbuktam, és egész életemben bánni fogom. Eldobtam magamtól a sportot, amit annyira szerettem, és ami annyi örömet és barátságot hozott az életembe" – írta közleményében.

A Sunnak nyilatkozó sporttárs szerint ez minden idők legnagyobb botránya a galambászatban. Jövő héten fegyelmi tárgyalásra gyűlnek össze a galambászok, ahol lehet, hogy egész életére eltiltják a sporttól az egykori bajnokot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!