szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha a jövő évi úszó vébén gondok akadnak, akkor Los Angelesnek megnőnek az esélyei a 2024-es olimpia megrendezésére?

Paranoid hangvételű közleményben támadja Hosszú Katinkát és férjét egy radikálisan jobboldali civil szervezet, a Honfoglalás 2000.

Az MTI-Országos Sajtószolgálat által kiadott közlemény szerint  "Hosszú Katinka remekül szerepelt a rövidpályás világbajnokságon, igaz, az NB II színvonalú versenyen a sportág legjobbjai nem indultak. Katinka a váltóban nem vállalta a magyar színek képviseletét (ezért a csapat kénytelen volt visszalépni), azt viszont bevallotta, hogy lelkiismeret furdalása (sic!) van, mert társait cserbenhagyta, ám mégsem kért bocsánatot tőlük, a sportszerető emberektől. Az úszósport felbolydult, a felheccelt versenyzők követeléseket fogalmaznak meg, az ügy mögött sokan Katinka amerikai férjét vélik felfedezni"

A szervezet nem tartja véletlennek Hosszú és Tusup akcióit: "Mr. Tusup jól tudja, ha zavart kelt a sportágban, s a jövő évi budapesti világbajnokságon gondok akadnak, akkor Los Angelesnek jelentősen megnőnek az esélyei a 2024-es Olimpia megrendezésére."

Innentől pedig a közlemény már a világpolitika színpadára téved:  "Az agresszív amerikai politika most már a sporton keresztül is támadja Magyarországot, Európát. Jó lenne, ha úszóink belátnák - és átlátnának a szitán - hogy a felfordulás nekik árthat a legjobban. Vágyuk, hogy magyar közönség előtt versenyezhessenek elúszhat, elmaradhat a siker, s vele együtt minden követelésük. A versenyzők működjenek együtt a szövetség vezetőivel, a budapesti VB sikere érdekében! Aki pedig erre nem hajlandó: elmehet például Amerikába, ott is versenyezhet magyar színekben - nem tartjuk vissza!"

A Honfoglalás már novemberi közleményében is azzal vádolta Hosszú Katinkát, hogy "az úszók heccelésével veszélyezteti az úszó VB sikerét." A szervezet ezért "kéri a versenyzőket, hogy ússzanak, ne politizáljanak, a sportvezetés pedig ne ússzon az árral!"

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lemondott Trump járványügyi tanácsadója, aki megkérdőjelezte a maszkviselést

Lemondott Trump járványügyi tanácsadója, aki megkérdőjelezte a maszkviselést

Nyolcaddöntős a Porto és a Liverpool

Nyolcaddöntős a Porto és a Liverpool

Black Friday: akadt olyan tévé, ami 15 millióval volt leértékelve Amerikában

Black Friday: akadt olyan tévé, ami 15 millióval volt leértékelve Amerikában