szerző:
MTI

Csak Németország és Törökország jelezte hivatalosan a múlt pénteki határidőig, hogy megrendezné a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságot.

Az UEFA szerdai közleménye szerint a két ország szövetségének jövő áprilisig kell benyújtania hivatalos pályázatát, míg győztest 2018 szeptemberében hirdetnek.

Törökországban még nem rendeztek jelentős nemzetközi futballtornát, míg Németország már az 1974-es és a 2006-os világbajnokság, valamint az 1988-as Európa-bajnokság házigazdájaként is bizonyított.

"A mi tapasztalatunkkal, stadionjaink állapotával, illetve általános lehetőségeinkkel azt gondolom, első osztályú tornát tudnánk rendezni" – nyilatkozta Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó-szövetség elnöke.

Yildirim Demiroren, a Török Labdarúgó-szövetség elnöke azt mondta, az elmúlt években 32 stadion épült az országban, jelenleg is folyamatosan fejlesztenek, amivel bebizonyították, hogy rendkívül elkötelezettek a futball iránt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!