szerző:
nyüzsi

Békésen és csendesen csordogált az úszó világbajnokságot követő korosztályos vetélkedő Budapesten, amíg a szervezők a hétvégén meg nem tiltották a spanyol Fernando Álvareznek, hogy egyperces néma főhajtással emlékezzen meg a barcelonai áldozatokról. Az úszó azonban nem tágított, és egyetlen megoldásként a futamában egyszerűen a rajtkövön maradt, hogy így jelezze szolidaritását.

Az akcióját viszonylag lassan kapta fel a világsajtó, de utána nagyot futott: a Sydney Morning Herald például tegnap leközölte a sztorit, amely így eljutott a Föld túloldalára is. Ha a Google-ben keresünk angol nyelven hírekre a budapesti FINA Mastersről, akkor 11.300 találatot kapunk, ha hozzáírjuk a spanyol úszót, akkor 10.000-t. Vagyis a Budapestről szóló beszámolók majdnem 90 százaléka a megtagadott, ám mégis megtartott gyászszünetről szól.

Ha a Google hírkeresőjében a Fernando Álvarez és Budapest szavakra szűrünk, 30 ezer találatot kapunk. Ebben a 30 ezer cikkben és említésben már vegyesen vannak a nyelvek. Ha ugyanezt megtesszük Cee Lo Green és Budapest szavakkal, akkor 695-öt. Márpedig valószínűtlen, hogy bárki beszámoljon a budapesti világbajnokság megnyitójáról annak legnagyobb sztárjának említése nélkül. A spanyol gesztusát 43-szor annyi cikkben mesélték el, mint a sokmilliárdos giccsparádét.

©

Ezen a ponton gratulálhatunk is a szervezőknek. Talán adhatnának maguknak valamilyen kitüntetést.

Ps: Egy ember veri Álvarez sztoriját. Hosszú Katinka. De ő mindenkit elver.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!