szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A közönség megint elfelejtett valamit az Andorra elleni bukásból - a magyar válogatott szempontjából ez az egyetlen pozitívuma a Portugália elleni vasárnap esti vb-selejtezőnek. Bernd Storck csapata ugyanis rokonszenvesen küzdött, ám végül 1-0-ra kikapott az esélyesebb (de nem túl jól játszó) ellenfelektől. Ráadásul két buta sárgalap és egy kiállítás miatt három alapembere nem is játszhat majd novemberben Svájc ellen.

A meccs eseményeit itt idézheti fel - percről percre.

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitány alighanem úgy gondolta, a portugálok elleni vasárnapi vb-selejtező a tökélketes alkalom arra, hogy visszaszerezze a közönség bizalmát az andorrai megszégyenülés után. Amiben igaza is lehetett, ráadásul több okból is:

- a csütörtöki, lettek elleni meccs (és 3-1-es győzelem) a bűnbocsánathoz kevés (ez minden idők leggyengébb lett válogatott, amelyik vasárnap éppen kilencedik meccsét veszítette el sorozatban), itt tehát inkább csak tovább (és végleg) bukhatott volna, ha kikapnak;

- a portugálok mégis csak Európa bajnokai, ha őket megverjük, vagy legalább egy döntetlent játszunk, akkor ez már olyan eredmény, amiről világszerte beszélnek;

- ráadásul Portugália válogatottját a magyar csapat még, de soha nem győzte le;

- esélyünk a vb-re kijutásra már a meccs előtt is legfeljebb matematikai volt, bár az is igen komolytalan.

©

Ezek alapján nyilvánvaló, hogy arcmentésre kiváló volt az alkalom, és Storck élni is próbál ezzel: részben kényszerből is  (Bese Barnabást a lettek ellen szerzett sárga miatt eltiltották, Szalai Ádám pedig megsérül), de átalakította csapatát, és két támadóval roham-üzemmódra állította be. Az M4-nek nyilatkozó nyilatkozó "magyarfociszakértők" mondták is, hogy most majd meg lehet lepni a portugálokat.

©

Hát, nem leptük meg. A portugál válogatott nem játszott igazán jól, de a magyar csapatnál mindenképpen jobb volt. Dzsudzsákék kétségtelenül küzdöttek, a közönség hajtotta őket, de ez csak arra volt elég, hogy az első félidő 0-0-ra végződjön. Ami már önmagában is siker, hiszen Priskin Tamás a 30. percben lekönyökölte Pepét, és ezért azonnal piros lapot kapott. Ezzel a két ékes felállásnak lőttek is, igaz, egy-két kapu felé menő lövésen kívül ez addig sem jött be.

A portugálok a meccset a második félidő elején döntötték el, amikor Cristiano Ronaldo beadását André Silva fejelte be.

©

Innen kezdve a portugálok már nem nagyonakartak focizni, a magyarok pedig nem nagyon tudtak veszélyesek lenni. A legnagyobb esély az egyenlítésre a 93. percben volt, Fiola Attila négy.öt méterről fejelt, de egyfelől a kapus védett, másrészt les is volt.

Ezzel a magyar válogatott minden esélyét elveszítette arra, hogy ott legyen jövőre az oroszországi világbajnokságon. Számára a tét innen kezdve az, hogy megszerezze a harmadik helyet, amikor novemberben előbb Svájccal játszik idegenben (ahol egy-egy ostoba sárgalap miatt Dzsudzsák Balázs és Fiola Attila nem lehet ott a keretben), majd jön a "döntő" összecsapás a Feröer-szigetekkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Első fokon négy év börtönt kapott a mentős orrát eltörő férfi

Első fokon négy év börtönt kapott a mentős orrát eltörő férfi

Ez 15%-kal növeli az esélyét annak, hogy belehal a koronavírus-fertőzésbe

Ez 15%-kal növeli az esélyét annak, hogy belehal a koronavírus-fertőzésbe

Lukasenka leváltotta a belügyminiszterét, aki éles lőszer bevetésével fenyegette a tüntetőket

Lukasenka leváltotta a belügyminiszterét, aki éles lőszer bevetésével fenyegette a tüntetőket