szerző:
hvg.hu

A Puskás Akadémia eddig nem az acélosságáról ismert, mégis itt mondta azt az új kapitány, hogy „jó klubok is kellenek, olyanok, amelyek az Európa-ligában vagy éppen a Bajnokok Ligájában megérik a tavaszt”.

Csütörtök délután a Puskás Akadémián járt Georges Leekens, a magyar válogatott október végén kinevezett szövetségi kapitánya. A nemzeti csapat új trénerének Takács Mihály főigazgató mutatta be intézményünket, ahol szakmai vezetőinkkel is találkozott, olvasható a klub honlapján.

A magyar labdarúgás csak összefogással, szoros szakmai együttműködéssel léphet előre. Rengeteg a tennivalónk, ha el akarjuk érni, hogy mentálisan, fizikálisan is intellektuálisan is a csúcson legyünk. Nagy kihívás ez, sok-sok munka vár még ránk, ha egy jó magyar válogatottat akarunk építeni. Ehhez jó klubok is kellenek, olyanok, amelyek az Európa-ligában vagy éppen a Bajnokok Ligájában megérik a tavaszt, mert minél magasabb szinten játszanak a játékosok, annál jobban fejlődnek. A sikert persze egyedül nem tudom garantálni, a kemény munkát viszont igen. Tudom, hogy a magyarok imádják a futballt, de bármilyen sok csalódás is érte őket, nem szabad elveszteni a hitüket. Nekem van hitem, van tapasztalatom, és van szenvedélyem – ezeket szeretném a magyar labdarúgás szolgálatába állítani, ezért vagyok itt – mondta Leekens.

Takács Mihály, a felcsúti klub főigazgatója vezette körbe, nyilatkozott is:

Nagy örömmel fogadtuk a szövetségi kapitány látogatását: Leekens urat biztosítottuk együttműködési szándékunkról, és kisebb történeti áttekintésen keresztül bemutattam neki a klubot, illetve a stadiont. Akadémiánk hitvallása szerint a múlt ismerete nélkül nem építhetünk jövőt, ezért volt fontos, hogy megtekintse Puskás Öcsi bácsi nálunk kiállított hagyatékát. Az építészeti különlegességeken kívül természetesen a szakmai munkába is betekintést nyert, láthatta, hogy nálunk az akadémiai képzés tökéletesen igazodik a nemzetközi trendekhez.

Megmutatták Leekensnek az „akadémia átalakított futballfilozófiája mentén zajló korosztályos képzést”, a videóelemzést, minden titkot. „Nagyon nyitott ember, és tetszett neki, amit itt látott, úgyhogy azt gondolom, jó munkakapcsolat fog kialakulni közte és a Puskás Akadémia között” – mondta Szalai László, az utánpótlásképzés szakmai igazgatója.

Nagyon örülök, hogy itt lehettem, és annak is, amit láttam. Az infrastruktúra minden igényt kielégít, jó volt hallani, hogy a Puskás Akadémián nem csak máért, hanem a holnapért is dolgoznak. A szakmai vezetés prezentációt tartott az általuk alkalmazott módszerekről, így pontos képet kaptam arról, hogyan dolgoznak itt Felcsúton – úgy érzem, a megfelelő irányba haladnak a dolgok a Puskás Akadémián – mondta távozóban a kapitány.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az Apple figyelmezteti a rendőröket: szó szerint rá se nézzenek az iPhone-okra

Az Apple figyelmezteti a rendőröket: szó szerint rá se nézzenek az iPhone-okra

Év végére 60 milliárd forint tartozásuk lesz a kórházaknak

Év végére 60 milliárd forint tartozásuk lesz a kórházaknak

Megkezdődött az új Audi A1 gyártása: csak 5 ajtóval és dízel nélkül

Megkezdődött az új Audi A1 gyártása: csak 5 ajtóval és dízel nélkül

Így játszik Metallicát egy tízéves fiú a Foo Fighters koncertjén

Így játszik Metallicát egy tízéves fiú a Foo Fighters koncertjén

Keddtől magyar lesz az olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger

Keddtől magyar lesz az olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Párbeszéd, mert elvehetik a hajléktalanok holmijait

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Párbeszéd, mert elvehetik a hajléktalanok holmijait