szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Műugró Szövetség versenyirodája "nem működőképes", így a sportágban rendhagyó módon idén nem rendeznek egyetlen korosztályban sem országos bajnokságot.

"A pályafutásukat befejező versenyzőkkel együtt az állandó szervezők is befejezték tevékenységüket. A legutóbbi versenyen már a versenyiroda-vezető egyben bíráskodott is, illetve a bírók többsége a versenyen részt vevő versenyzők edzői közül került ki" – idézte az utanpotlassport.hu Simon Tamást, a szervezet főtitkárát.

Simon Tamás közölte, hogy az országos bajnokság megrendezéséhez a tagegyesületek segítségét kérték, azonban a beérkezett felajánlások alapján a felelős megrendezéshez nem állt rendelkezésre valamennyi feltétel.

"Különösen aggasztó a gyakorlott versenyiroda-vezető hiánya. Nem kockáztathatjuk, hogy a gyakorlatlan csapat- és irodavezető mellett vagy nélkül a verseny elvárható színvonalon történő lebonyolítása sérüljön, illetve a bíráskodás tisztasága megkérdőjelezhető legyen a bíró-edzők többsége miatt" – írta a főtitkár.

Simon Tamás közleménye leszögezi, az elnökség új stratégia készítését határozta el. Ezt jelenleg is előkészítik, az edzők, egyesületi vezetők meghallgatása folyik. E mellett idén elkezdődött egy OKJ-s edzőképzés, 2018-ban a LEN által szervezett edzőképzést az MMSZ vállalta fel, hogy minél több magyar érdeklődő vehessen azon részt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kivonul a Google Ausztráliából, ha elfogadják az új médiatörvényt

Kivonul a Google Ausztráliából, ha elfogadják az új médiatörvényt

Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját

Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját

Gulácsi nyáron csapatot válthat

Gulácsi nyáron csapatot válthat