szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Almássy Kornélt, az MDF volt alelnöke - aki amúgy a Budapest Közút vezérigazgatója és az FTC hokicsapatának elnökségi tagja - a tegnapi Fradi-Újpest hokiderbi után tartott az autója felé. Amíg ott 6-8 a bokorban megbújó "szurkolónak nem nevezhető állat" neki nem esett.

Facebook-oldalán számol be Almássy Kornél volt MDF-alelnök az incidensről, mely a csütörtök esti hokimeccs után érte.

Pedig - mint Almássy posztjában külön megemlíti, nem is a VIP részlegen nézték a meccset - igaz, oda többször is invitálták őket. Azonban az autójukhoz akkor is el kellett volna valahogyan jutni - vonja le a következtetést a Budapest Közút megvert vezérigazgatója.

Privát közösségi oldalán Almássy Kornél úgy írja le az incidenst: a számukra vereséggel végződő meccs után viszonylag hamar eljöttek a vendégszektorból, és a Labdaverő utcában parkoló autóikhoz sétáltak. Már majdnem elértek a kocsikhoz, amikor kiugrott a bokorból 6-8 újpesti "kemény csávó", aki "mocskos fradisták vagytok" kiáltással hármukra támadt. 

Almássy azt is fontosnak tartotta hozzátenni, hogy Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere - aki híres Újpest-szurkoló és egyetemi évei óta személyes jó barátja Almássynak -, amint értesült az eseményről, rögtön elnézést kért tőle és sajnálatát fejezte ki. 

Almássy azt is megemlíti posztjában, hogy a magyar hokinak ilyen teltházas Fradi-Újpest meccsekre van szüksége, hiszen ez adja a hazai hoki sava-borsát. Szerinte a meccs közbeni szurkolói szidalmazás, anyázás belefér, azonban az már nem, hogy a meccs után néhány „szurkolónak nem nevezhető állat” az ellenfél drukkereinek levadászásába kezdjen.

Ezért arra kéri a szurkolókat, hogy jöjjenek el minél többen a január 5-ei visszavágóra, de csak a pályán legyen visszavágás, azon kívül ne akarjon senki revansot venni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint

Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint

Nagydarab aszteroida húz el a Föld mellett a héten

Nagydarab aszteroida húz el a Föld mellett a héten

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma