szerző:
hvg.hu

Tudja, miért lett közügy a házasságuk válságából.

Soha nem szerzett még annyi érmet világbajnokságokon, mint a budapestin, a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon pedig minden számban győzött, ahol elindult – emlékezett vissza pályafutása legeredményesebb évére Hosszú Katinka a Mol-csapat honlapjának adott interjúban.

A Világkupa-sorozat új szabályai miatt azonban hiányérzete van, mivel azok értelmében csupán négy egyéni számban indulhatott fordulónként. Összetettben nem is ő nyert, hanem a svéd Sarah Sjöström. "Szabályt hoztak ellenem, nem nyerhettem" – magyarázta a háromszoros olimpiai bajnok.

Hosszú arról is beszélt, hogy 29 évesen mi a legfontosabb számára: már nem a fejlődés, hanem a forma szinten tartása. És a motiváció megtalálása. "Nem elég, hogy mindenki téged akar megverni, de te is annak tudatában készülsz, hogy te vagy a legjobb abban, amit csinálsz, így extra motivációt kell találnod a mindennapokhoz. Erre törekszem" – magyarázta.

Elárulta azt is az úszó, hogy utódját Késely Ajnában látja, szerinte a magyar úszósport számára fontos, hogy az ő fejlődése töretlen legyen.

©

Magánéletének sokakat foglalkoztató válságáról szólva azt mondta, nem örül neki. Tisztában van ugyanakkor azzal, hogy mindez az elmúlt években kialakított életformájuk miatt lett közügy. Leginkább pedig az zavarja, amikor a lapok valótlanságokat vagy féligazságokat írnak.

"Sokan mondják, hogy ha többet nyilatkoznék, akkor kevesebbet pletykálnának, de van rá egy fogadásom, hogy ez nem így lenne, úgyhogy inkább csendben maradok" – jegyezte meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!