szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint 16 ezer mintavétel történt a doppingvizsgálatokon.

A pénteken induló téli olimpiai játékok előtt valamennyi Phjongcshangban induló orosz sportoló átesett dopppingvizsgálaton – közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság orvosi részlegének vezetője.

Richard Budgett azt mondta, hogy tavaly április 1-től idén január 31-ig tartottak az ellenőrzések, több mint 16 ezer mintavétel történt.

Nemcsak az oroszokat szűrték, hanem kiemelt figyelmet fordítottak az érintett téli sportágak legjobb húsz versenyzőjére, főleg azokra, akik "gyanús" eredményeket értek el, vagy már volt korábban doppingesetük.  "Az oroszoknál a teljes csapatot teszteltük" – tette hozzá.

Az Orosz Olimpiai Bizottságot december elején kizárta a játékokról a NOB, az engedélyt kapott 169 orosz sportoló, akik bizonyítottan tisztán készültek, csak semleges zászló alatt versenyezhetnek Phjongcshangban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez azonnal bejelez, ha más megkaparintja az ön jelszavát

Ez azonnal bejelez, ha más megkaparintja az ön jelszavát

Újra az angol első osztályban a Fulham

Újra az angol első osztályban a Fulham

Marabu FékNyúz: Tudósok

Marabu FékNyúz: Tudósok