szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tizenöt fiatal úszó tett minimumvizsgát a napokban, így bekerült Hosszú Katinka klubjának versenycsapatába. Az eseményről szóló videóban a háromszoros olimpiai bajnok elárulta: ő bizony elsőre megbukott a megmérettetésen.

A Magyar Úszó Szövetség által engedélyezett versenyeken csak azok vehetnek részt, akik minimumvizsgát tettek: szabályos rajt után leúsztak 50 métert minden úszásnemben, egy szabályos fordulót követően pedig még néhány métert megtesznek a vízben. Ezúttal ez az Iron Aquatics valamennyi fiatal úszójának sikerült, Hosszú Katinka azonban felidézte: neki annak idején nem. Megbukott.

Bár a pillangó-, a hát- és a mellúszást már teljesítette, a gyors még hátravolt. Akkori edzője, nagypapája, Bakos László már megnyugodott, tudta, hogy azzal nem lesz gondja a fiatal tehetségnek, ő azonban ahelyett, hogy befejezte volna a hosszt, kimászott a medencéből, hogy csatlakozhasson a kismedencében játszó gyerektársaihoz.

"Ki is zártak, vissza kellett mennem egy pár hét múlva, és újra levizsgáznom gyorsúszásból. Az élő példa vagyok arra, hogy a minimumvizsgán meg lehet bukni, és újra meg lehet próbálni" – mesélte a háromszoros olimpiai bajnok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felvette a kamera, ahogy bemásztak a remízbe összefújni két metrókocsit

Felvette a kamera, ahogy bemásztak a remízbe összefújni két metrókocsit

Az ügyvédje szerint nem fogják bíróság elé állítani a Madeleine McCann megölésével gyanúsított férfit

Az ügyvédje szerint nem fogják bíróság elé állítani a Madeleine McCann megölésével gyanúsított férfit

Egyre terjed a szilárd sampon – ami nem összekeverendő a száraz samponnal

Egyre terjed a szilárd sampon – ami nem összekeverendő a száraz samponnal