szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbi szövetségi kapitány szerint az új szakvezetőnek össze kell rántania a csapatot, amelyik akár csoportgyőztes is lehet a Nemzetek Ligájában.

Taktikus célfutballal megszerezhető a csoport első helye a Nemzetek Ligájában – mondta Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Magyar Nemzetnek adott hosszú interjúban. A tréner szerint a csoportban a görög és a finn csapat is a magyarhoz hasonló képességű, közöttük apróságok fognak dönteni. Észtországot sem szabad lebecsülni, ellenük azonban nem lehet pontokat veszíteni.

"Mindez ugyanakkor csak úgy fog működni, ha a közönség ismét a csapat mögé áll. Különben nincs esély, megeszi a közeg a játékosokat, mert kevés a mentális erő" – vélekedett Dárdai, aki szerint az új szakvezető, Georges Leekens érkezése miatt mindenki motivált. A belga szakembernek – fűzte hozzá – olyan csapatösszetételt kell találnia, ahol a fiatal és a rutinos labdarúgók együtt tudnak szerepelni.

Leekens nem kérte ki Dárdai véleményét, "de miről is kérné ki? Én már régen dolgoztam Magyarországon, csak egy legenda maradtam. Érdemes tudni, ha egy tréner átad egy csapatot, akkor a futballistákban hat-nyolc hónapig benne maradnak automatizmusok, impulzusok – utána ez eltűnik" – magyarázta a berliniek edzője.

Azt is mondta Dárdai, hogy a magyar válogatottnál most sok minden szétcsúszott, Leekens nehéz helyzetbe csöppent, mert sok mindent fel kell építeni. "Remélem, lesz rá ereje, rutinja" – jegyezte meg.

A magyar edző szerint a kerethez kell igazítani a játékrendszert, nem pedig fordítva. Úgy látja, a fiatal, tapasztalatlan játékosok előtt egy tapasztalt edző áll, de ez kevés ahhoz, hogy a válogatott összeálljon. Először a védelmet kell stabilizálni, és abból építkezni.

A beszélgetésben sok más témát is érint Dárdai, beszél többek között a magyar és a német utánpótlásképzésről, és a Herthában szerzett tapasztalatairól is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en

Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en

Hófúvás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést

Hófúvás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést

A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit

A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit