szerző:
hvg.hu

A 135 ezres létesítmény ráadásul ajándék.

A világ legnagyobb stadionját építi fel Szaúd-Arábia: a 135 ezer fő befogadására képes létesítmény ráadásul ajándék lesz Irak számára. A nagylelkű felajánlást telefonon tette Szalman szaúdi király Haider al-Abadi iraki miniszterelnöknek a két ország közötti barátságos mérkőzés után.

Irakot Kuvait 1990-es megszállása után tiltotta el a nemzetközi mérkőzések rendezésétől. 2012-ben ugyan feloldották, ám amikor nem sokkal később áramszünet volt a kurd fővárosban, Arbilban rendezett Irak–Jordánia-mérkőzésen, a FIFA azonnal visszaállította. A szövetség várhatóan március 16-i ülésén dönt az engedélyezésről.

Az új stadion Bagdadban épülhet fel. Az eredeti tervek még százezer fős létesítményről szóltak, de a friss hírek szerint ennél jóval több nézőt fogadhat majd a szaúdi ajándék.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!