szerző:
hvg.hu/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A férfiaknál győztes japán Kavaucsi Juki nem profi, teljes állásban kormányhivatalnok, a nőknél második helyen végző Sarah Sellers pedig ápolónő, és élete mindössze második maratonját futotta, az első az volt, amellyel kvalifikálta magát a bostonira.

A 122. alkalommal megrendezett bostoni maratonin az indulók – mintegy harmincezren – esős, szeles és hideg (nagyjából 4 Celsius-fokos) időben teljesítették a klasszikus távot.

A férfiak versenyében első Kavaucsi 2:15:58 óra alatt ért célba, ezzel 1987 óta az első japán lett, aki megnyerte a versenyt. Ő – bár van már világbajnoki 9. helye – hazájában főállású kormányhivatalnok, és a bostoni maratonra odahaza egy pandajelmezben teljesített félmaratonnal melegített be.


A nőknél 1985 után született ismét hazai siker: a kétszeres olimpikon, 2011-ben Bostonban második Linden 2:39:58 órás, nem túl jó idővel teljesítette a 42 195 métert. A nőknél azonban nem Linden győzelme a legnagyobb meglepetés, hanem az, hogy a második helyen egy ápolónő, Sarah Callister Sellers végzett Utahból, akinek otthoni kvalifikációs versenye után ez volt élete második maratonja, ráadásul Utah államból még soha senki nem végzett ilyen előkelő helyen Bostonban, kapta is volt egyetemétől a gratulációt:

Sellers faggatták, nem áll-e profinak, de azt mondta nem, munkájára szeretne koncentrálni. Megnyert pénzdíjából pedig saját és férje tandíját törleszti majd – írta a BBC.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!