szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli labdarúgó-mérkőzéssel avatták fel szombaton a hazai csapat közel 15 ezer férőhelyes új stadionját. A stadion átadása csúszott, az építési költségek pedig a tervezett háromszorosára emelkedtek. Vendéggyőzelem született.

"Ez a 21. századi aréna a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan ahhoz, hogy nagy tetteket vigyen véghez. Miskolcon lehet nagyot álmodni, de az álmok igazán csak akkor érnek valamit, ha megvalósulnak. Az új diósgyőri stadion pedig egy megvalósult álom" - mondta a találkozó előtt tartott ünnepélyes megnyitón Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Mialatt beszélt, az RTL Klub tudósítása szerint a közönség végig fütyült.

Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos azt emelte ki beszédében, hogy az új stadionnal régi adósságot törlesztettek, Magyarország egyik labdarúgó fellegvára már régóta megérdemelte, hogy egy korszerű, modern arénában 21. századi körülmények között végezhesse a szakmai munkát.

©

Miskolc önkormányzatának közleménye szerint 80 év után kapott új stadiont a város. A régi elbontása után egy teljesen új, UEFA IV. kategóriájú, 14 646 "vandálbiztos" székkel felszerelt, fedett nézőterű aréna épült fel, amelynek épülete messziről "Ezüst Kehely" formáját idézi. A hosszan kinyúló tető és a lépcsős lelátó kívülről könnyűfém burkolatot kapott, amely egyedivé teszi a stadion megjelenését. A létesítmény multifunkcionális, labdarúgó-mérkőzések mellett kulturális és családi rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

©

 A lelátó külső világító sávjainak köszönhetően esténként fény rajzolja meg a stadion körvonalait. A látványt fokozza, hogy a lelátó tetején körbefutó, nagy teljesítményű lámpákkal az alumínium burkolat is megvilágítható, így a tető esténként fényesen ragyog.

A stadion a kormány 2015-ös rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként épült fel, a költsége 13 milliárd forint. Az átadást amúgy februárra ígérték, és az aréna megépítéséről szóló első kormányhatározat szerint 4,5 milliárdból kellett volna megépülnie. A stadionavatón az is keserű pirula  lehetett a hazai szurkolóknak, hogy vendéggyőzelem született. Viszont közel 13 ezer néző volt kiváncsi a mérkőzésre és az arénára.

©

A győztes vendég Mezőkövesd elnöke, Tállai András NAV-elnök-államtitkár a hazai drukkerekkel diskurált:

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Kínában állítják: már majdnem teljesen helyreállt a légi közlekedés

Kínában állítják: már majdnem teljesen helyreállt a légi közlekedés

Megérezték a győri Audi-gyárban, hogy a járvány miatt egy hónap kiesett a munkából

Megérezték a győri Audi-gyárban, hogy a járvány miatt egy hónap kiesett a munkából