szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Orosz-szaúdi nyitómeccsel kezdődik ma a 21. labdarúgó-vb. A nap eseményeit és a nyitómeccset folyamatosan követjük a hvg.hu-n.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában
1 2 3 4 5 6 7
10
Sorrend megfordítása

Halk edző, hangos siker

Az orosz tréner, szűkszavúan már-már titokzatosan nyilatkozott az 5-0-s győzelem után.

„Ez a legjobb verzió, ami megtörténhetett. Tegnap azt mondtuk, szép szavakkal még soha, senkit nem győztek le. De most megmutattuk, hogy játszani is tudunk, és erős házigazdák vagyunk. Dzagojev sérülése után váltanunk kellett, fontos játékos, akit senki sem szeretne elveszíteni, de szerencsére ma jól jöttünk ki ebből. Van B, C és D tervünk is minden meccsre, így erre is készen kellett álljunk. Remélhetőleg ő is hamarosan visszatérhet” – mondta az oroszok szövetségi kapitánya, Csercsesov.

Cserisev, mintha Oscart kapott volna

"Nem is reméltem ilyen meccset. Örültem, hogy egyáltalán pályára léphetek, és igyekeztem maradéktalanul eleget tenni az edző kéréseinek. Örülök a két gólnak, de a legfontosabb a győzelem. Boldogok vagyunk most, de figyelnünk is kell, két nagyon-nagyon kemény meccs vár még ránk. Rengeteg érzelem dúl most bennem. Csak azt szeretném, hogy a családom élvezze ki ezt a pillanatot, mert nagyon sokat küzdöttek azért, hogy itt lehessek. Köszönöm nekik, köszönöm a bizalmat" – értékelt Cserisev.

Cseréből lett a meccs embere

Ha nincs Dzagojev sérülése, lehet pályára sem lép, most meg két (csoda)góllal ő a hős. Cserisev lett a meccs embere a FIFA hivatalos honlapjának választása szerint.

Ekkora fölénnyel Oroszország még csak egyszer nyert világbajnokságon, amióta ezen a néven játszik

1994-ben Kamerunt verték 6-1-re. Amikor még Szovjetunió volt a név, volt ennél nagyobb győzelem is csoportmeccsen, de arról inkább ne beszéljünk.

94. perc: 5-0

Golovin! A babaarcú gyilkos! 19 méterről, középről végezhet el szabadrúgást az oroszok gólpasszkirálya, három lépésről fut neki, a lövés elsüvít a sorfal felett, és a bal felső saroknál a hálóba vágódik! 5-0! Az imént elkapkodtam, ez a kegyelemdöfés! Ez a vége!

91. perc: 4-0

BENN A KEGYELEMDÖFÉS! De még milyen! Ezért megérte volna még itt ülni egy tízperces hosszabbítás végéig is! Cserisev veszi át ballal a labdát, megtolja befelé, majd a védő mellől, 15 méterről, bal külsővel olyan kiflit teker a hosszú felső sarokba, amire nincsenek is szavak. Szerencsétlen al-Majuf úszik a levegőben, de esélye sincs arra, hogy elérje a labdát. 4-0.

90. perc

A tartalék játékvezető az oldalvonalhoz lép, majd felemeli a táblát, rajta a várva várt információ: még három percig élvezhetjük a nyitómérkőzést!

88. perc

Golovin faultól teljesen feleslegesen a félpálya magasságában egy labdavesztés után... legalább az ő neve is kétszer szerepel majd a meccslapon: egyszer a kezdők közt, egyszer a sárgalaposoknál.
©

83. perc

Épp leírnám, hogy az elmúlt percek legnagyobb izgalma, hogy hová tűnt Hajdú B. István hangja az éterből a Moszkva–Budapest-távon, pont abban a pillanatban, amikor a vébé költségeiről kezd beszélni, de megkerül.

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy úgy mentem el, hogy nem is tudtam róla.

– magyarázza a technikai problémát. Az áthallásoktól most tekintsünk el. Vagy ne. Ízlés dolga.

79. perc

Ha fiaiban nem is, Pizzi mesterben még ég a tűz: a szaúdi kapitány próbálja motiválni az övéit, egy kis reklamálás, egy kis játékoslökdösés. Elég reménytelennek tűnik a helyzet.
©
1 2 3 4 5 6 7
10

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Videó: Ezt az autóreklámot már a mesterséges intelligencia írta. Rosszabb vagy sem, mint bármelyik reklám?

Videó: Ezt az autóreklámot már a mesterséges intelligencia írta. Rosszabb vagy sem, mint bármelyik reklám?

Betett a gabonatermesztőknek a Duna alacsony vízállása

Betett a gabonatermesztőknek a Duna alacsony vízállása

Hiába próbálkozott, nem tudott megszabadulni a bizonyítékoktól az amatőr betörő – videó

Hiába próbálkozott, nem tudott megszabadulni a bizonyítékoktól az amatőr betörő – videó

Keményen beszólt Jim Carrey a Facebooknak, és mindenkinek, akinek még köze van hozzá

Keményen beszólt Jim Carrey a Facebooknak, és mindenkinek, akinek még köze van hozzá

Összecsaptak a legnevesebb hackerek és a legismertebb okostelefon-gyártók

Összecsaptak a legnevesebb hackerek és a legismertebb okostelefon-gyártók

Kitiltotta a luxuskabátokat egy brit iskola, hogy ne szégyenkezzenek a szegényebb gyerekek

Kitiltotta a luxuskabátokat egy brit iskola, hogy ne szégyenkezzenek a szegényebb gyerekek