szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kétségbeesetten, ám igazi elképzelés és átütő erő nélkül rohamoztak a németek, miután a világbajnokság F-csoportjának nyitómeccsén hátrányba kerültek. De hiába, 1-0-ra kikaptak.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Mintha nem hitte volna el a német válogatott a mexikóiak elleni meccs elején, hogy ellenfeleik támadni fognak. Aztán másfél percen belül majdnem kétszer kaptak gólt, de ekkor még megúszták. A világbajnokok azonban nem tudtak belelendülni, noha Mexikó nem lassított. Olyannnyira nem, hogy Lozano a 35. percben megszerezte a vezetést is nekik.

Képgalériáért kattintson a képre!
©

Innen kezdve Németország nekiesett ellenfelének, de valahogy semmi sem jött össze. A legnagyobb esélyük akkor volt, amikor Kroos szabadrúgását a mexikói kapus kapufára tolta. A támadások egyébként nehézkesek voltak, hiányzott az igazi elképzelés. Aki kicsit is helyzetbe került, rárúgta a labdát, de azt vagy blokkolták, vagy kapu mellé ment, vagy ha egyik sem, ott volt Ochoa és védett.

A mexikóiak a 90. percben megúsztak még egy kapufát, és végül 1-0-ra nyertek. Ennek pedig az lehet az egyik következménye, hogy a németek csak másodikok lesznek a csoportban, akkor pedig a legjobb 16 között a brazilokkal találkozhatnak.

A meccs részletes beszámolóját itt elolvashatják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A nap, amely már többször is megváltoztatta Németországot

A nap, amely már többször is megváltoztatta Németországot

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Oktatási államtitkár: sokan a pénzért választják a tanári pályát

Oktatási államtitkár: sokan a pénzért választják a tanári pályát

Az Antarktisz alatt találták meg az elveszett kontinens nyomait

Az Antarktisz alatt találták meg az elveszett kontinens nyomait

"Az elkövetkező 40 évben nem szabad politikával foglalkozni" – a Saller forgatásán jártunk

"Az elkövetkező 40 évben nem szabad politikával foglalkozni" – a Saller forgatásán jártunk

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak