szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Brazília egy teljesen sima meccset hagyott izgalmassá válni: vezettek Svájc ellen és nyerhettek volna nagyon. De elbaltáztak minden helyzetet vagy helyzetszerű szituációt.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Úgy indult az E-csoportban a Brazília-Svájc meccs, ahogy mindenki várta: a dél-amerikaiak nyomasztó fölényével. Neymarék úgy kezdtek, ahogy egy olyan csapathoz méltó, amelyiket talán a legtöbben várnak világbajnoknak. Könnyed játék, sok passz, kiugró támadók, helyzetek. A huszadik percben lett belőle találat is: Coutinho úgy húsz méterről csodás gólt lőtt egy svájci felszabadítási kísérlet után, amikor elé pattant a labda.

A gólig tulajdonképpen Svájc is pontosan azt játszotta, amit vártak tőle: védekezett és olykor megpróbált kontrázni, de nem erőltette ezt nagyon. Hátrányba kerülve kicsit nyitottak, innen kezdve többet támadtak, de az volt a néző érzése, hogy a fő szempont az: csak ne kapjanak több gólt. Logikus: ha eggyel kapnak ki Brazíliától, az a minimális különbség, ha a csoportban Szerbia vagy Costa Rica ennél nagyobb hátránnyal veszít, az nekik már jó, mert ők hárman egymás között döntik el a második hely sorsát.

Képgalériáért kattintson a képre!
©

Brazília pedig mintha megelégedett volna a vezetéssel. Voltak ugyan helyzeteik, de igazából nem erőltették az egész játékot, talán elképzelni sem tudták volna, hogy gólt kaphatnak.

Kaptak. A második félidő ötödik percében egy teljesen váratlan helyzetben, Zuber befejelte a brazil kapuba a jobbról érkező labdát: 1-1.

No, mondtuk, akkor most jön a brazil henger. Nem jött. Elkezdtek ugyan támadni, nyomtak is, de valahogy nem ment az egész. Pontosabban: egy ideig nem ment, a helyzetek sorra maradtak ki, és ez mind frusztrálóbb lett. Tite kapitány cserélgetni kezdett, és ezzel a végére felpögött végül a csapata: ekkor már jöttek a támadások, egymást érték a helyzetek, de vagy Sommer kapus védett, vagy a kapu mellé ment el a legígéretesebb lövés is.

Maradt az 1-1, amire ember nem fogadott volna a Földön az első félidő után. Szerbia vezeti a csoportot és boldog. De Svájc sem szomorú.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!