szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az első negyedóra után lehetett volna akár 3-0 is, de csak egyet rúgtak. Aztán kaptak egyet ,és csak a 91. percben sikerült ismét gólt lőniük.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A G csoport második meccsén Tunézia csapott össze Angliával. A csoport másik meccsén Belgium 3-0-ra verte meg Panamát.

A mérkőzést esélyeshez méltóan kezdték az angolok. Előbb Kane, majd Sterling került helyzetbe. Utóbbi üres kapura gurított mellé. Előtte azonban már leshelyzet volt. A tunéziaiak kapusa, Hasszen szenzációsan védett, de a 11. percben már tehetetlen volt.

Egy szöglet után Stones fejesét még kivédte, de Kane lesipuskás módon talált be. (0-1) A kapust ezután sérülés miatt többször is ápolni kellett, és végül könnyek között hagyta el a pályát.

©
A helyére beállt Ben Musztafát is próbára tették többször az angolok, (Lingard majdnem megduplázta az előny, viszont nem találta el a labdát) de a tunéziaiak szép lassan éledeztek.

Ennek ellenére szinte a semmiből kaptak tizenegyest. Egy beadást követően, a 33. percben Walker könyökölte le Ben Jusszefet, a játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. Szasszi lövésébe ugyan beleért Pickford, azonban menteni már nem tudott. (1-1) Ez volt az idei világbajnokság első afrikai gólja.

©

A gól után az angolok majdnem kaptak még egyet, de Kazri elcsúszott. A félidő hajrájában az angolok szerezhették volna meg újra a vezetést. Előbb Alli fejelt kapufát, majd Lingard ugrott ki, és pöckölte el Ben Musztafa mellett a labdát. Ez is kapufa lett. Nagyon mozgalmas első félidőt követően 1-1-gyel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elejére nem volt jellemző az, amit az első félidőben láttunk. Az angolok agresszívan, a tunéziaiak térfelén támadtak le. A félidő közepe felé haladva, az angolok visszavettek a tempóból. Helyzetig még Rashford beállítása után sem jutottak. Trippier volt szabadrúgásból veszélyes.

Az utolsó negyedórára úgy fordultak a csapatok, hogy komolyabb helyzet nélkül álltunk. A tunéziaiak egyre inkább berendezkedtek a védekezésre. A csatár Kazri is 40 méterre a kapujától védekezett.

De a végén jött a dráma! Trippier szögletét Maguire fejelte a hosszú oldalra, ahol Harry Kane volt teljesen üresen és befejelte Ben Musztafa mellett a kapuba. (1-2) Mindez a 91. percben.

©
A maradék időben már nem tudott egyenlíteni Tunézia. Maradt az 1-2. Anglia ezzel Belgium mögé zárkózott a csoport élén. A második fordulóban Anglia, Panama ellen. Tunézia pedig Belgium ellen játszik majd.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
„Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”

„Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”

Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"

Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"

A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba

A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba

Elfogyott a pénz a brit rakétaautó mögül

Elfogyott a pénz a brit rakétaautó mögül

Egyetlen fotó tökéletesen megmutatja a világ leggazdagabb emberének átalakulását

Egyetlen fotó tökéletesen megmutatja a világ leggazdagabb emberének átalakulását

Öngyilkos lett a szlovák újságíró-gyilkosság miatt fantomképpel keresett férfi

Öngyilkos lett a szlovák újságíró-gyilkosság miatt fantomképpel keresett férfi