szerző:
hvg.hu

A svéd szövetségi kapitány egyik segítője bement megnézni a koreaiak zárt edzését. Szerintük ez kémkedés, válaszoltak is rá.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Komoly trükközés előzi meg Dél-Korea és Svédország válogatottjának hétfői mérkőzését a futball-világbajnokságon. Az ázsiaiak szakvezetője Sin Tae Jong a Bolívia és Szenegál elleni felkészülési meccsen kettő kivételével felcseréltette játékosaival a mezeiket. A koreai mester azért döntött így, mert össze akarta zavarni az ellenfeleiket, mondván, az európaiak úgysem tudják megkülönböztetni őket.

Sin a svédek húzása nyomán folyamodott ehhez a megoldáshoz, a skandinávok szövetségi kapitányának, Janne Anderssonnak az egyik segítője ugyanis bement a koreaiak egyik ausztriai edzésére – ahová nem lett volna szabad neki.

Andersson a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón emiatt elnézést is kért, azt állítva: munkatársa nem tudta, hogy a tréning zárt kapus. És egyébként is csak távolról látta, ami a pályán zajlik. "Nagyon fontos, hogy tiszteletet mutassunk minden ellenfelünknek, minden körülmények között. Ha valaki ezt máshogy értelmezi, sajnáljuk. Bolhából csináltak elefántot" – kommentálta a dolgot a svéd.

A két csapat a G csoport második meccsén, 14 órától csap össze.

(BBC)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!