szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Négy meccs (három vereség, egy döntetlen) után menesztették a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. Leekens nem kért végkielégítést.

Az olasz Marco Rossi váltja a belga Georges Leekenst a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján – jelentette az MTI.

Az nso.hu szerint az MLSZ így indokolta a váltást a magyar csapat szövetségi kapitányi posztján:

„A Georges Leekens által összeállított és irányított, különböző összetételű csapatok a lejátszott négy felkészülési mérkőzésen nem voltak eredményesek, és játékban sem mutattak határozott fejlődést. Noha voltak a négy mérkőzésen elfogadható, illetve biztató időszakok a játék tekintetében, összességében nem volt tapasztalható olyan tartós, biztos előrelépés a csapat teljesítményében, amely alapján kijelenthető lenne, hogy meg van a csapat gerince és játéka a Nemzetek Ligájára. Sem a fiatalítás, sem a játékstílus kialakítása nem haladt az előzetesen elvárt ütemben. Ezek alapján az MLSZ elnöksége megállapodott Georges Leekensszel szerződése felbontásáról. Az MLSZ elnöksége továbbra is elismeri Leekens szakmai felkészültségét, emberi kvalitásait, és megköszöni eddigi erőfeszítéseit. A belga szakember nem tart igényt végkielégítésre.”

Az új edzőről az MLSZ azt közölte:

Az olasz edző többször bizonyította, hogy a csapatépítés, közösségteremtés szakembere, képes a fiatal tehetséges játékosok beépítésére, a tapasztaltabb labdarúgók motiválására. A tavalyi bajnoki siker mellett korábban (2013-ban) bronzérmet szerzett a kispesti együttessel, és ezt az eredményt idén a szlovákiai DAC együttesével is megismételte. Marco Rossi edzői felfogása, az MLSZ elnökségének megítélése alapján, jól illeszkedik a magyar labdarúgás lehetőségeihez, ami alkalmassá teszi arra, hogy a magyar válogatott keretét hatékonyabb futballra vezérelje, és 2018-2019-ben elvégezze a 2020-ban ütőképes együttes kialakításának feladatát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Félmillió forintot érhet, ha felismeri ezt a trafikrablót

Félmillió forintot érhet, ha felismeri ezt a trafikrablót

Magyar helyettes államtitkár kötött bele a német újságíróba, jött is a pofon postafordultával

Magyar helyettes államtitkár kötött bele a német újságíróba, jött is a pofon postafordultával

Saját magával szúrhat ki, aki ajándékutalványt ad

Saját magával szúrhat ki, aki ajándékutalványt ad

Kínai kémet tartóztattak le az Egyesült Államokban

Kínai kémet tartóztattak le az Egyesült Államokban

Annyi a végtelen ingyenparkolásnak ebben a budapesti plázában

Annyi a végtelen ingyenparkolásnak ebben a budapesti plázában

Nagy Ádám elég érthetően elmondta, mi volt a probléma Leekensszel

Nagy Ádám elég érthetően elmondta, mi volt a probléma Leekensszel