szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szünetben még 0-0 volt az állás, aztán pillanatok alatt felfordult a világ. Oroszország ezzel tovább jut a csoportból.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Oroszország magabiztos győzelem, Egyiptom egy nagyon peches vereség után érkezett az A-csoport második körös meccsére, így világos volt a felállás: előbbinek akár egy döntetlen is jó, de győzelemmel továbbjut, utóbbi egy vereséggel gyakorlatilag kiesik. Egyiptom be is dobta legnagyobb (de csak 75-80 százalékos egészségi állapotban lévő) sztárját: a liverpoolos Mohamed Szalahot, hátha már a jelenléte is lendületet ad a csapatnak.

Adott, nem vitás. Egy küzdelmes első félidőre mindenképpen, amikor ugyan az oroszok támadtak többet, ám Egyiptomnak is volt helyzete (pont Szalahnak), a vége meg 0-0.

A második félidő azonban egyenesek csapássorozattal kezdődött Egyiptom számára. A 47. percben Fatih vétett el egy felszabadítást: egy borzalmas orosz lövésbe nyúlt bele rosszul, és saját kapuba lőtt gólt (1-0). A Tizenegy perc múlva azonban már az oroszok találtak be, egész pontosan az immár harmadik gólját szerző Cserisev lőtt be nagyon magabiztosan egy jobbról begurított labdát (2-0). Itt már lehetett sejteni, hogy ez a meccs lefutott, de két perc múlva Dzjuba 15 méterre a kaputól mellel vett át egy beívelést, majd kicselezte védőjét, és e nagyszerű mozdulatsor végén nagyon szép gólt lőtt (3-0).

Egyiptom álmai tehát véget értek, de legalább szépen ébredtek: becseréltek még két csatárt, és nekiestek a házigazdáknak, hátha rúgnak legalább egy gólt. Összejött. Tíz perccel a harmadik gól után, a 72.-ben Szalahot lerántották a tizenhatoson belül, a bíró azonban ragaszkodott ahhoz, hogy kívül volt, tehát maximum szabadrúgás jár. Aztán jött a videóbírózás és az ítéletmódosítás: tizenegyes. Ezt pedig Szalah kétségeket nem hagyva berúgta, (3-1).

©

Innen kezdve már csak próbálkozások voltak, de igazából mindkét oldalon erőtlenek. Ezzel Oroszország továbbjut a csoportból (majd Uruguay ellen dől el, hogy elsőként vagy másodiknak), Egyiptom pedig még játszik majd egy ki-ki meccset a harmadik helyért Szaúd-Arábiával.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Belügyminiszteri külön engedéllyel léphetett az országba Gruevszki

Belügyminiszteri külön engedéllyel léphetett az országba Gruevszki

Magyar kutatók rájöttek, mi alapján döntenek a 18-36 hónapos gyerekek

Magyar kutatók rájöttek, mi alapján döntenek a 18-36 hónapos gyerekek

Az N1TV-n induló közéleti vitaműsorban tér vissza Kálmán Olga

Az N1TV-n induló közéleti vitaműsorban tér vissza Kálmán Olga

Nappal +13 fok, éjszaka mínusz is lehet

Nappal +13 fok, éjszaka mínusz is lehet

Zöldhullám: itt az első autó, amely egyeztet a közlekedési lámpákkal

Zöldhullám: itt az első autó, amely egyeztet a közlekedési lámpákkal

Marco Rossi: "Meccsnapon nincsen demokrácia"

Marco Rossi: "Meccsnapon nincsen demokrácia"