szerző:
hvg.hu

Mégsem állhatunk hozzá úgy a mai meccsekhez, hogy fix portugál, uruguayi és spanyol győzelmekkel számolunk, ezzel azt mondanánk, hogy izgalommentes foci lesz ma. De másképpen sem állhatunk hozzá, mivel az elmúlt évek európai és dél-amerikai sikercsapatai találkoznak az esélytelenekkel.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A kedden folytatódó második csoportkörös meccsek jó alkalmat adnak ahhoz, hogy végiggondoljuk: tényleg szeretjük-e az efféle meglepetésvébéket, mármint azt, hogy éppen azok a csapatok szenvednek, akikről a parádés focit várnánk. Elsőre még tényleg jókat ámuldoztunk azon, hogy a kicsik sem Argentínát, sem Németországot, sem Uruguayt, sem Brazíliát, sem Kolumbiát nem hagyták kibontakozni, de aztán gyorsan beugrott: valóban azt várjuk-e egy focivébétől, hogy az orosz válogatott legyen a legstabilabb teljesítményt nyújtó csapata?

Szóval a régi jó dolgokból is maradhatna már valami. Vannak, akik arról álmodtak, hogy az uruguayiak mellett majd Egyiptom jut tovább, és Ramos újra összefuthat Mo Szalah-val, aztán semmi nem lesz ebből.

©

Úgyhogy a mai meccseken elsősorban játékot várunk. Igen, Cristiano Ronaldo nyugodtan lőjön még hármat Marokkónak, és a tankszerű Diego Costa is kitömhetné Iránt, nem bánjuk. Suarezék is egymásra találhatna már újra Cavanival, miattatok nézzük a vébét, héló!

Ronaldóék 14 órakor kezdenek Marokkó ellen, és sima meccsnek tűnik, aztán 17 órakor jön az Uruguay–Szaúd-Arábia-meccs, amely még annál is simább ügynek tűnik, látva a szaúdiak oroszok ellen nyújtott teljesítményét. A Rosztovban rendezett meccsen ünnepli majd századik válogatottságát a dél-amerikaiak legnagyobb sztárja, Luis Suárez, aki eddigi 99 válogatott meccsén 51 találatot ért el.  Az Egyiptom elleni 1:0-s győzelem után csak a középpályán változott meg az uruguayiak összeállítása, míg a szaúdiak az oroszok elleni 0:5 után állítólag komoly szerkezeti átalakításokat hajtottak végre. A szaúdiakat egyébként még az ág is húzza: hétfőn kigyulladt az egyik motorja a csapatot Rosztovba szállító gépnek. Az előrejelzések szerint Suáreznek jó esélye van arra, hogy stílusosan, góllal vagy gólokkal ünnepelje meg századik válogatottságát, s úgy tűnik, semmi sem fenyegeti az uruguayiak továbbjutását a kieséses szakaszba. 

©

Az esti nyolcas meccs előtt az irániak még utoljára ránézhetnek a B csoport tabellájára, amelyet egyelőre még ők vezetnek. Este tíz órára valószínűleg lecsúsznak a harmadik helyre, és ott is maradnak. Az iráni meccs előtt már senki nem spekulál azon, hogy a spanyolokat megzavarja-e a kapitánycsere, és legközelebb akkor merül majd fel, hogy Fernando Hierro jó választás volt-e, ha majd a kieséses szakaszban elszúr valami cserét.

Addig viszont élvezzük egy napig a nagyok játékát!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!