szerző:
hvg.hu

Az argentinoknak létfontosságú meccs egy töredezett, durva találkozónak indult, majd a horvátok fokozatosan egyre jobban játszva felülkerekedtek a görcsösen, ötlettelenül játszó argentin csapaton. Ezzel Messiék nagyon nehéz helyzetbe kerültek az utolsó forduló előtt a D-csoportban.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Argentína: Caballero - Otamendi, Tagliafico, Mercado, Pérez (Dybala, 69. p.) - Mascherano, Acuna, Salvio (Pavon, 56. p.) - Agüero (Higuain, 54. p.), Meza, Messi

Horvátország: Subasic - Vida, Lovren, Strinic, Vrsaljko - Modric, Brozovic, Rakitic, Mandzukic (Corluka, 91.p.) - Perisic (Kovacic, 82. p.), Rebic (Kremeric, 57. p.)

Gólszerzők: Rebic (53. perc), Modric (81. p.), Rakitic (90. p.)

Sárga lap: Rebic (39.p.), Mercado (51. p.), Mandzukic (59. p.), Vrsaljko (67. p.), Otamendi (85. p.) Acuna (87. p.)

Egy teljesen felforgatott argentin csapat találkozott az egy helyen változott horvát csapattal a D-csoport slágermeccsén. Ha Argentína nem nyer, nagyon nehéz utolsó forduló elé néz, ez tiszta volt. Az argentinok három hátvéddel álltak fel, ami területet adott a horvát szélsőknek, Perisicnek, Rebicnek. Messi a szélen helyezkedett el. A meccs elején elég sok szabálytalanság tördelte a játékot. Helyzet kevés volt ebben az időszakban, a 30. percben Perez előtt nyílt lehetőség a horvát védelem totojázása után, de mellé lőtte. Jött is válasz: a 33. percben Mandzukic csúsztatta 5 méterről mellé a labdát. De inkább egymást aprították a játékosok, nem volt szép a játék, helyzet is kevés volt: egy lövés találta el a kaput.

Nem volt csere a szünetben, de mivel ugyanolyan kilátástalannak tűnt az argentin játék, Higuain melegítni kezdett. Aztán jött az óriási potyagól, Rebicnek adott gólpaszt Caballero, előbbi köszönte szépen. Két csere is történt argentin oldalon, de a gól megfogta a csapatot, Messi sehol nem volt. A 63. perc után aztán pár argentin helyzet jelezte, nincs még lefutva semmi. Eg fokkal tisztább lett a játék, de továbbra is rengeteg volt a szabálytalanság. Beállt Dybala is az argentin csapatba, életerősebb lett a csapat jobb oldala. Az utolsó negyedórára at argentin csapat egyre növelte a nyomást a horváton, amely viszont kontrázhatott. És egy ilyen végén Modric belőtte a másodikat, sebészi pontossággal. A végére az argentinok elvesztették a fejüket, kapták is a sárgákat. A végére még egy alázós gólt is kaptak Rakitictől. Úgy tűnt, Messit és a többieket megbénítja a tét, hogy nyernek-e vb-t, pszichésen rágörcsöltek. A horvátok pedig egyre felszabadultabban játszottak.

Az argentinoknak úgy kell nyerniük Nigéria ellen, hogy Izlandnak is szurkolniuk kell a horvátok elleni meccsükön.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!