szerző:
hvg.hu

Mexikó 2-1-re győzött Dél-Korea ellen az oroszországi futballvébén.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Nagy iramot diktáltak a csapatok, de az első 20 perc a küzdésről, és nem a helyzetekről szólt. Aztán Dél-Korea kezdett el hamarabb futballozni, mégis Mexikó szerzett gólt, egy kezezés miatt megítélt büntetőt Carlos Vela értékesített biztosan. Hátrányba kerülve nehezen tudtak ritmust váltani az ázsiaiak, Mexikó viszont kontrákkal veszélyeztetett.

Kattintson galériánkért!
©

A szünet után is maradt a felállás, a mexikói csapatnak volt több helyzete, míg a koreaiak leginkább a keménykedéssel és a sárga lapokkal tűntek ki: 26-szor szabálytalankodtak és négy sárga lapot kaptak, míg a rivális egyet sem.

A 66. percben Mexikó lemásolta a németeknek lőtt gólt, de ezúttal Hirving Lozano volt az előkészítő, míg Javier Hernandez a befejező: higgadt csele után 50. válogatott találatát ünnepelhette.

Kattintson galériánkért!
©

Dél-Korea nem adta fel, ám nem tudott sok ziccert kialakítani, és csak a ráadás perceiben jött össze a szépítés, Szon Hung Min remek tekerésével.

Mexikó hibátlan maradt, és nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Sport

Lelket akar önteni az övéibe Maradona

Diego Maradona be akart menni az argentin labdarúgó-válogatott edzésére, hogy megpróbálja feltüzelni a játékosokat. Aztán végül csak nyilatkozott.

Ma hajnalban is kiürítették a rendőrök a Kossuth teret

Ma hajnalban is kiürítették a rendőrök a Kossuth teret

Még csak három hónapos, de már bejutott az ENSZ csúcstalálkozójára

Még csak három hónapos, de már bejutott az ENSZ csúcstalálkozójára

Itt van a NER új bora, Mészáros Lőrinc tokaji furmánya

Itt van a NER új bora, Mészáros Lőrinc tokaji furmánya

Két olasz városba indít járatot a Ryanair

Két olasz városba indít járatot a Ryanair

Orvosi kannabiszt gyártó cég elnöke lett a volt izraeli miniszterelnök

Orvosi kannabiszt gyártó cég elnöke lett a volt izraeli miniszterelnök

TGM: Századvég: ez a vég

TGM: Századvég: ez a vég