szerző:
hvg.hu

Mindkét csapat tudta: amelyik ezen a meccsen kikap, az a csoportkör után mehet is haza. Megfelelően eseménytelenül telt az első félidő, amíg a 40. percben talán a kolumbiaiak számára is meglepően, megszerezték a vezetést. A második játérészben a lengyelek támadni próbáltak, de a gólokat nem rúgták, hanem kapták.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A hatékonyság nyert Kazánban: Kolumbia válogatottja háromszor találta el a kaput és három gólt szerzett. A lengyelek kontrolláltan próbáltak játszani, lassan építkezni, de az első félidőben csak a szögletek számában tudták igazolni támadó szándékukat. Egyébként nem nagyon akart sikerülni semmi.

Jose Pekerman edző és James Rodriguez . A meccs további képeiért kattintson!
©

A James Rodríguezzel kezdő dél-amerikaiak nehezen találták az ütemet, az első félidőben lövést sem nagyon adtak le. Aztán szinte a semmiből, egy kolumbiai szögletet követően James szépen tekerte be a labdát, és Yerry Mina befejelte a vezető gólt. Mivel jelentősen nem növelte a továbbjutás esélyeit a győzelem sem, de a vereség a véget jelentette, a semleges szemlélő azt hitte, jönnek a lengyelek percei. Hát, nem.

A lengyelek kitámadva sem hoztak össze szinte semmit. Beszédes, hogy az egész meccs alatt kétszer találták el mindössze a kaput, miközben három góllal vásárolhattak volna maguknak folytatást. A labdabirtoklás sem változott meg az európaiak számára, a védelmük viszont kihagyott. A kolumbiaiak több helyzetet elszórakoztak, de volt két kontra, amelyet látványosan, hidegvérrel befejeztek. Falcao és Cuadrado két találata jelentette a lengyelek végét. És Lewandowski számára nem volt semmi megnyugvás, távoli lövését is kifogta az egész meccsen keresztül sokszor ápolt Ospina.

További képekért kattintson!
©

A csoportban tehát a japánok és a szenegáliak egyaránt 4 ponttal állnak az első helyen. Kolumbia viszont saját erőből juthat tovább, ha a harmadik meccsén veri Szenegált.

LENGYELORSZÁG–KOLUMBIA 0:3

2018. június 24., 20 óra, Kazán

Lengyelország: Szczesny - Piszczek, Bednarek, Pazdan (Glik, 80.) - Bereszynski (Teodorczyk, 72.), Krychowiak, Goralski, Rybus - Zielinski, Kownacki (Grosicki, 57.) - Lewandowski

Kolumbia: Ospina - Arias, D. Sanchez, Yerry Mina, Mojica - Aguilar (Uribe, 32.), Barrios - Ju. Cuadrado, James, Quintero (Jefferson Lerma, 73.) - Falcao (Bacca, 78.)

Gól: Yerry Mina (40.), Falcao (70.), Ju. Cuadrado (75.)

Sárga lap: Bednarek, Goralski

Játékvezető: Cesar Arturo Ramos Palazuelos (Mexiko)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A belügy mossa kezeit az angyalrituálés gyerektábor miatt

A belügy mossa kezeit az angyalrituálés gyerektábor miatt

Mégsem veheti meg a DIGI az Invitelt

Mégsem veheti meg a DIGI az Invitelt

Kanye Westék magántűzoltókkal oltatták el a tüzet a malibuli házuknál

Kanye Westék magántűzoltókkal oltatták el a tüzet a malibuli házuknál

Építészet a NER-ben: épülő-szépülő horthysta Disneyland

Építészet a NER-ben: épülő-szépülő horthysta Disneyland

Szétszedték gyorsan az új iPad Prót is, és imádkozzon, hogy ne romoljon el

Szétszedték gyorsan az új iPad Prót is, és imádkozzon, hogy ne romoljon el

Egy multi ellen harcoló környezetvédő nőről szóló izlandi film nyerte az EP díját

Egy multi ellen harcoló környezetvédő nőről szóló izlandi film nyerte az EP díját