szerző:
hvg.hu

A francia válogatott az uruguayit, a belga pedig a brazilt ejtette ki az oroszországi futball-világbajnokság negyeddöntőjének első meccsnapján, így biztossá vált, hogy európai csapat nyeri a tornát.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A nap kérdése - amellett, hogy felépül-e nyolcaddöntőben lesérült Edinson Cavani, és hogy Neymar képes lesz-e sikerre vezetni a brazilokat - az volt, versenyben marad-e dél-amerikai csapat a világbajnoki címért. Hát nem.

Cavani nem tudott pályára lépni Uruguay és Franciaország válogatottjának találkozóján, Luis Suárez pedig nem volt elég ahhoz, hogy az erősen védekező és remekül támadó fiatal franciák ellenében a maguk javára döntse el a meccset. Didier Deschamp csapata Raphael Varane fejesgóljával és Antoine Griezmann első - meglehetősen szerencsés, Muslera kapus számára viszont rendkívül szerencsétlen - akciótalálatával 2-0-ra győzött.

©

Este nyolctól a négy évvel ezelőtti elődöntős égést feledtetni akaró, ötszörös világbajnok brazilok és a belgák csaptak össze. A meccs eleje egyértelműen Neymaréké volt, mégis az ellenfél szerzett vezetést egy szöglet után, amikor a labda Fernandinho válláról Alisson kapujába perdült. A brazilokat megfogta a gól, a belgák pedig hamarosan meg is duplázták a vezetést Kevin de Bruyne parádés találatával. Válaszolni csak Renato Augusto tudott, így az európaiak megnyerték sorozatban az ötödik világbajnoki meccsüket is, és továbbléptek az elődöntőbe.

©

Elbúcsúzott tehát a kétszeres és az ötszörös világbajnok, kisajátították maguknak az elődöntőt az európaiak. Ott van a legjobb négy között Franciaország és Belgium, ők egymás ellen játszanak majd jövő kedden. A másik ágról a svéd-angol és az orosz-horvát párharc győztese csatlakozik majd hozzájuk. Ilyen legutóbb 2006-ban történt, de korábban is előfordult már (1934, 1966, 1982).

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!