szerző:
Németh András - Tóth Richard

Az utolsó negyeddöntős mérkőzés előtt is összecsap a hvg.hu két csoportfelelőse, az oroszok győzelmében bizonyos Németh András és a horvátok továbbjutásáért szorító Tóth Richard.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Spanyolország kiejtése után már semmi sem lehetetlen a szbornaja számára, igaz, ha még egy ilyen futballgyilkos meccset megnyernek, akkor teljesen ki fogok ábrándulni a fociból. Taktikai értelemben ugyan az oroszok azt csinálták, amit kellett – 120 percen át arra játszottak, hogy kihúzzák a tizenegyesrúgásokig, ahol már volt esélyük a passzvilágcsúcsot felállított spanyolok ellen – ám ennek ellenére ebből az antifociból még egy meccsnyi is sok.

A horvátok ellen mindenképpen bátrabban fognak játszani az oroszok – már csak azért is, mert a pályán lesz valószínűleg a sérüléséből felépült Alan Dzagojev is, aki jelentősen javíthatja a válogatott hatékonyságát –, s még inkább tűzbe jönnek a nézők, akik már minimum döntőbe várják a Sztanyiszlav Csercseszov vezette válogatottat. Ahogy jönnek a győzelmek, úgy szaporodnak a "remény bajuszát" hordó emberek: aki bízik a szbornaja győzelmében, az felragasztja a csercseszovi bajuszkát. Bajuszra fel!

Az aranygenerációk vébéje

A horvátok egy heroikus büntetőpárbaj után érkeznek az oroszok elleni meccsre, Kasper Schmeichel és Dánia közel járt ahhoz, hogy hazaküldje Rakiticékat. De a Barcelona sztárja az utolsó körben belőtte, amit Modric a hosszabbítás végén kihagyott (igaz, később a Real középpályása a párbajban nem hibázott), így a belga aranygeneráció készülhet az oroszok ellen.

Az már egyértelmű, hogy ez a vébé nem az egyéni(eskedő) sztároké, Messi, Ronaldo és Neymar már sehol, a csapatjáték hozhatja meg a végső sikert, a franciáktól, a belgáktól, pláne Angliától, Svédországtól, de a bekezdésünk tárgyát képező Horvátországtól sem tud kiemelni egyetlen sztárt az ember. Mandzukic? Modric? Rakitic? A tizenegyesölő Subasic?

A pénteki belga aranygeneráció továbbjutása után ma a szintén így hívott horvátok is nagy lépést tehetnek egy érem felé, pláne akkor, ha elfelejtjük a 2002-es koreai-japán rendezésű vébét és azt, hogy akkor hogy tolták minden létező módon a játékvezetők a hazai koreai válogatottat. Oroszország nem Korea. Sokkal rosszabb. De ha a továbbjutást a játékerőből vezetjük le, Horvátország elődöntőt játszik. A többi este nyolctól dől el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egyik oldalon az alábecsült nők, a másikon az öntelt férfiak

Egyik oldalon az alábecsült nők, a másikon az öntelt férfiak

Manfred Weber nem lesz CSU elnök

Manfred Weber nem lesz CSU elnök

Egyetlen rendelettel megszüntetnék az összes menekültellátó intézményt

Egyetlen rendelettel megszüntetnék az összes menekültellátó intézményt

Már van, ahol elkezdett havazni

Már van, ahol elkezdett havazni

Kisollóval fenyegettek meg és raboltak ki egy lányt a ceglédi vonaton

Kisollóval fenyegettek meg és raboltak ki egy lányt a ceglédi vonaton

Az összeomlás forgatókönyvei: melyiktől kell igazán félnünk?

Az összeomlás forgatókönyvei: melyiktől kell igazán félnünk?