szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Douglas Davis egy 25 éves angol tanár Somersetből. Épp Kolumbiában nyaralt, amikor a két nemzet a vb egyik legjobb meccsét játszotta egymás ellen kedden. Úgy döntött, úgy nézi végig a mérkőzést, ahogy otthon is tenné: egy kocsmában a többi szurkolóval.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Csakhogy Cartagenaban, a kolumbiai üdülővárosban természetesen Kolumbiának szurkoltak többen. Történetesen mindenki Davisen kívül. Ha hozzávesszük, hogy a kocsmában száznál is többen voltak a szurkolók, talán érthető, miért gondolhatjuk azt, hogy a brit fiatalember kihívta a sorsot maga ellen. A kalandot szerencsére megosztotta a newsflare-en. Kiemelten szórakoztató pillanat, amikor Davis egyes egyedül énekli a God Save The Queent, vagy amikor szomorkodik a kolumbiai gólok extázisában.

Azt mondja, a meccs után is viselte az angol mezt ,és azóta is arról kell beszélgetnie a helyiekkel, hogy mennyire igazságtalan volt a bírói munka a mérkőzésen. Ám mindenki nagyon kedves volt és lenyűgözte, micsoda nemzeti ünnepnek tekintik a kolumbiaiak, amikor a válogatottjuk játszik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!