szerző:
hvg.hu

Az angol labdarúgó-válogatott 1990 óta először jutott elődöntőbe világbajnokságon.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Az angol válogatott a legerősebb összeállításában kezdhette a negyeddöntőt, a svédeknél viszont az eltiltott Lustig hiányzott, őt Krafth helyettesítette, aki aztán később mindkét gólhoz hozzájárult.

A csapatok óvatosan kezdték a meccset, az angoloknál volt többet a labda, de ők sem akartak sok kockázatot vállalni, türelmesen játszottak. Egy-egy távoli lövést lehetett feljegyezni az első félórában, aztán az angol együttes megszerezte a vezetést. Krafth talán feleslegesen fejelte ki szögletre a labdát, Young beívelését pedig Maguire bólintotta a kapuba.

©

A svédek próbálták aktivizálni magukat, de azzal, hogy feljebb tolták védekezésüket, csak nagyobb helyet hagytak Sterlingnek, ám az egész vb-n formán kívül játszó támadó elpuskázta a lehetőségeket.

A fordulás után Pickford óriási bravúrral őrizte meg az angolok előnyét, majd még két hatalmas védést mutatott be a kapus, aki így a Kolumbia elleni nyolcaddöntő után ismét hőssé vált. A másik oldalon az angolok hatékonyabbak voltak, és második kaput eltaláló fejesükből is gól született: Lingard beadását az egyedül maradó Alli fejelte be közelről.

©

A svédek mindent megpróbáltak a szépítésért, de a végén már idegesen játszottak, és nem tudták áttörni az ellenfél védekezését, Anglia pedig taktikusan megőrizte előnyét. A Háromoroszlánosok történetük során harmadszor (1966 és 1990) kerültek be a vb legjobb négy csapata közé. Az ellenfelük a szerdai elődöntőben az orosz-horvát győztese lesz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!