szerző:
MTI / hvg.hu

1990 óta először sikerült elődöntőbe jutnia az angol futballválogatottnak világbajnokságon, nem csoda, ha Gareth Southgate szövetségi kapitány boldogan nyilatkozott a svédek elleni meccs után.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Svédország elleni győztes világbajnoki negyeddöntőt követően kiemelte, hogy csapata "nagy fizikai nyomás alatt" volt, és a továbbjutás szempontjából döntőnek bizonyult, hogy elbírták ezt a terhet.

A 2-0-s siker után a szakvezető elmondta: úgy készültek, hogy a mérkőzésen majd náluk lesz többet a labda. "De ezen túl még meg is kellett törnünk az ellenfelet, mert a svéd egy igazán jól szervezett csapat" – magyarázta. A labdabirtoklási mutatóban végül az angolok 14 százalékkal (57/43) bizonyultak jobbnak riválisuknál, amely csak kétgólos hátrányban, a találkozó utolsó harmadában vette át az irányítást.

Southgate kiemelte: reméli, hogy az otthon szurkoló angolok kivétel nélkül kiélvezik majd a mai estét, mert "nem gyakran történik hasonló" a válogatottal. "Az érzés hihetetlen" – jelentette ki Southgate.

Janne Andersson, a svédek szövetségi kapitánya szerint csapata nem hibáztatható, mert nagyon jó ellenféllel találkozott, és amikor a rivális ötvédős felállásban játszik, nehéz helyezet kialakítani. "Nem mindig úgy kap ki az ember, hogy hibázik, néha egyszerűen tényleg csak jobb az ellenfél" – mondta a szakember, aki szerint az angolok elég erősek és szervezettek ahhoz, hogy megnyerjék akár a vb-t is.

Andersson arról is beszélt, hogy bizonyos dolgokat mindig lehet máshogy, akár jobban is megcsinálni, de egy mérkőzésen az első gólnak nagyon fontos a szerepe. Azt pedig ezúttal – a vb-n először – ők kapták.

"Dicséretesnek tartom, hogy eljutottunk a negyeddöntőig" – értékelte a tornát a búcsúzó svédek kapitánya, aki elárulta, hogy a meccs után megpróbálta még a pályán összegyűjteni a játékosait, hogy megvigasztalja őket. "Szomorúak és csalódottak vagyunk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy jó teljesítményt nyújtottunk."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Orbán Schwarzeneggerrel és Andy Vajnával bulizott

Orbán Schwarzeneggerrel és Andy Vajnával bulizott

Brutális klipet készített Amanda Palmer Harvey Weinstein sötét ügyeiről

Brutális klipet készített Amanda Palmer Harvey Weinstein sötét ügyeiről

És akkor Orbán álma már negyven településen teljesült

És akkor Orbán álma már negyven településen teljesült

76 logóból csináltak új betűtípust – felismeri az összeset?

76 logóból csináltak új betűtípust – felismeri az összeset?

A TV2 napi agymosása: Orbán már szimbólum és felrázza a kishitű, irigy magyarokat

A TV2 napi agymosása: Orbán már szimbólum és felrázza a kishitű, irigy magyarokat

Eddig tévedésben éltünk, megtalálták a túlsúly valódi okát

Eddig tévedésben éltünk, megtalálták a túlsúly valódi okát