szerző:
hvg.hu

Szombat este szólalt meg először Neymar azóta, hogy csapatával kikaptak a belgáktól, így a negyeddöntőben kiestek a futball-világbajnokságról.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A brazilok sztárja Instagram-oldalán öntötte ki a szívét, azt írta, a vereség, a búcsú az oroszországi tornától pályafutása legszomorúbb pillanata, az pedig csak még fájdalmasabbá teszi, hogy tudja, képesek lettek volna elérni a céljukat, történelmet írhattak volna, de most nem adatott meg nekik.

"Nehéz újra erőt és akaratot találni a futballhoz, de biztos vagyok abban, Isten elég erőt ad nekem, hogy bármivel szembenézzek. Így hát újra és újra köszönetet mondok Istennek, akkor is, ha kikapunk. Mert tudom, hogy az ő útja sokkal hatalmasabb, mint az enyém. Boldog vagyok, hogy e csapat tagja lehetek, és nagyon büszke mindenkire. Bár most nem értük el az álmunkat, de sem a fejünkből, sem a szívünkből nem engedjük el azt" – írta.

Négy évvel ezelőtt a brazilok az elődöntőig jutottak, azon a csúfos, a németektől elszenvedett 7-1-es vereséggel végződő mérkőzésen azonban már nem segíthette a csapatát Neymar. A Kolumbia elleni negyeddöntő 87. percében súlyosan megsérült – Zuniga hátba térdelte, és eltört egy csigolyája –, azonnal kórházba került, félő volt, hogy talán soha többé nem futballozhat, de másfél hónapra rá már újra játszhatott.

Most – egy újabb sérülésből nemrég visszatérve – győzelemre akarta vezetni a csapatát, megszerezni országának a hatodik világbajnoki címet, valami azonban nem volt rendben vele. A vb-n két gólt szerzett, de témát nem a játékával szolgáltatott, hanem folyton változó frizurájával és állandó színészkedésével, amivel muníciót szolgáltatott az internet népének – és még a brüsszeli polgármesternek is – újabb és újabb mémekhez.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!