szerző:
hvg.hu

Lukaku hat nyelven beszél folyékonyan, de nem lehet mindenki nyelvzseni, így is kompromisszumot kellett találni.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A BBC járt utána a kérdésnek, vajon milyen nyelven beszélnek egymással Belgium játékosai, és a válasz elsőre meglepő lehet: angolul. A válogatott játékosok többsége az ország északi részéről származik, ezért holland az anyanyelvük. De sokan franciául tanultak meg otthon beszélni, sőt, néhány német anyanyelvű is van a csapatban.

Szinte minden játékos megérti, ha franciául beszélnek hozzájuk, de az angol tűnik a biztos kompromisszumnak a cikk szerint. Vannak persze kivételek, az angolok egykori sztárja, Phil Neville szerint például Marouane Fellaini a legrosszabb angolsággal beszél, amit ő valaha is hallott.

Az ellenpont pedig Romelu Lukaku: ő hat nyelven beszél folyékonyan, hollandul, franciául, angolul, spanyolul, portugálul és szuahéliül.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!