szerző:
hvg.hu

Menedzsmentjének tájékoztatása szerint Hosszú Katinka Los Angelesben edz, és továbbra is tervezi az indulását az augusztus elején kezdődő Glasgow-i Európa-bajnokságon.

Segítőtársa akad, kiválasztott edzője viszont továbbra sincs, így várhatóan egyedül dönt majd arról, hogy milyen számokban vállalja a megmérettetést a közelgő kontinensbajnokságon. Legkésőbb július 24-ig döntenie kell, Sós Csaba szövetségi kapitány viszont a háromszoros olimpiai bajnoknőt megelőzve öt számra már benevezte – értesült az SzPress Hírszolgálat.

Tiszteletben tartjuk Katinkának azt a döntését, hogy a végsőkig kivár, így lehet, hogy csak a végső határidő előestéjén erősíti meg az előzetes nevezéseket – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Hozzátette, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az említett öt számot megfejeli még eggyel vagy kettővel, ahogy az is megtörténhet – formájának alakulástól függően –, hogy az ötből levesz mondjuk egyet. „A magyar úszósport így is, úgy is csak nyerhet az indulásával, eddigi eredményei pedig feljogosítják arra, hogy az Európa-bajnokságon induló válogatottban a 24. órában határozza meg a maga helyét” – hangsúlyozta a válogatott szakmai vezetője, aki a közelmúltban azt hangoztatta, a szövetségnek érdeke és kötelessége Katinka kéréseinek a teljesítése.

Kiss Kinga, az Iron Corporation, egyben Hosszú Katinka sajtóképviselője ehhez annyit tett hozzá, hogy az úszónő minden bizonnyal már meghozta a döntését, azaz tudja, hogy milyen számokban érdemes indulnia, de bejelentésére még várni kell. A PR-menedzser úgy gondolja, hogy Katinka több mint 20 éves úszómúltjával a lehető legjobb döntést fogja meghozni.

Egy magát megnevezni nem kívánó neves magyar úszóedző úgy véli, Katinka semmiképpen sem egyedül utazik majd el az Európa-bajnokságra, ha nem egy edzővel, akkor valószínűleg annak a sportmasszőrnek a társaságában, aki a korábbi versenyeken is csak az ő rendelkezésére állt.

(via SzPress, Sporthír szolgálat)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!