szerző:
hvg.hu

Rio Ferdinand elmondta a BBC-nek, miben erős az angol csapat védekezése, és miért kételkedett Harry Maguire beválogatásában.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Maga az egykori legendás játékos, Rio Ferdinand is kételkedett Harry Maguire beválogatásában, mert úgy gondolta, a védő nem elég gyors, de az idő nem igazolta. A leicesteri Maguire berobbant a vb-csapatban, megtalálta a helyét, mert a játék lassabb ezen a sporteseményen, és ez tökéletesen illik hozzá. Anglia többet birtokolja a labdát, a cél, hogy azt ne veszítse el, és képes legyen diktálni a ritmust – ehhez az elképzeléshez illik Maguire játéka. Ezt Ferdinand meg is beszélte Southgate-tel a vb előtt, aki felvázolta neki a taktikát és az elképzeléseit. Azt is elmondta, nincs két jó középső védője, ezért három védővel fog felállni. Maguire szeret előremenni a labdával, ezért esett rá a választás, és jól kiegészíti Stones és Walker játékát, akik szintén fel tudják vinni támadásnál a labdát.

Ferdinandnak tetszett, hogy Southgate abból indult ki, mit tudnak a játékosok, mit adhatnak hozzá a játékhoz, és nem abból, milyen hiányosságaik vannak. Kulcsfontosságú, hogy a védők legyenek jó viszonyban a labdával, ezért is maradt ki a csapatból Smalling, és kerül be Cahill csak csereként a csapatba. Ha egy védő felviszi a labdát, a középpályáról lépnek vissza a helyére. A középső védőnek mindig van 4-5 lehetősége kihez passzolni. Mindenki tudja a szerepét, és senki sem esik pánikba, ha valami nem úgy alakul ahogy eltervezték. Erre pedig már nagyon rég volt példa.

(BBC)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!