szerző:
MTI

A londoni klub pénteken vált meg hivatalosan Antonio Contétól, akinek helyére egy másik olasz szakember, Maurizio Sarri érkezik.

Az olasz tréner három évre szóló szerződést írt alá a londoni klubnál. "El vagyunk ragadtatva, hogy Mauriziót fogadhatjuk, és türelmetlenül várjuk, hogy meghonosítsa a futballról alkotott filozófiáját a Chelsea-ben" – idézte Marina Granovskaia alelnököt a klub közleménye.

"Nagyon örülök, hogy a Chelsea-hez, illetve a Premier League-be kerülhetek" – mondta Sarri, aki 2016-ban és idén is másodikként, 2017-ben pedig harmadikként végzett az olasz bajnokságban a Napoli csapatával. – "Izgalmas, új szakasz kezdődik a pályafutásomban. Már alig várom, hogy elkezdhessem a munkát és hétfőn találkozhassak a játékosokkal, mielőtt Ausztráliába utaznánk, és ott megismerhetném a csapatot. Remélem, szórakoztató futballt tudunk majd bemutatni a szurkolóknak és az idény végén versenyben leszünk trófeákért, melyeket ez a klub megérdemel" – tette hozzá.

Antonio Contét kirúgta a Chelsea

A londoni klub két év után vált meg az olasz trénertől, utóda várhatóan honfitársa, Maurizio Sarri lesz.

A 48 esztendős Conte két évig volt a londoni együttes trénere, amely irányításával 2017-ben bajnok lett, idén pedig megnyerte az FA Kupát. A gyengébb 2017/2018-as PL-szereplése miatt azonban az új idényben csupán az Európa Liga csoportkörében indulhat.

A sportsajtóban már hetek óta arról írtak, hogy Conte utódja a Napolitól elköszönő, 59 éves Maurizio Sarri lesz. Az olasz gárda május 23-án bejelentette Carlo Ancelotti szerződtetését a kispadra.

Az angol média úgy tudja: Conte kompenzációs összegként megkapja a londoni szerződéséből hátralévő, egy évre szóló fizetését – 9 millió fontot –, amennyiben ez idő alatt nem sikerül új csapatot találnia.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újabb csúszás jön, csak jövő tavasszal lesz kész a 3-as metró északi szakasza

Újabb csúszás jön, csak jövő tavasszal lesz kész a 3-as metró északi szakasza

Kim Dzsong Un meghívta a pápát

Kim Dzsong Un meghívta a pápát

Jó helyen, rossz időben

Jó helyen, rossz időben

Zsidó menekültek leszármazottjai térnek vissza Németországba a Brexit miatt

Zsidó menekültek leszármazottjai térnek vissza Németországba a Brexit miatt

Egyetlen fotó tökéletesen megmutatja a világ leggazdagabb emberének átalakulását

Egyetlen fotó tökéletesen megmutatja a világ leggazdagabb emberének átalakulását

Egy szép magyar buszhoz most Debrecenbe kéne menni – fotók

Egy szép magyar buszhoz most Debrecenbe kéne menni – fotók