szerző:
hvg.hu

Daganatos betegséggel küzd Tóth Róbert ifjúsági Európa-bajnok és többszörös magyar bajnok kajakozó, aki pénzt gyűjt egy életmentő kezelésre.

A Zoom.hu azt írja, hogy a 28 éves sportolónál tavaly diagnosztizáltak egy ritka daganatos betegséget (Adenoid Cystic Carcinoma), amely a könnycsatornáját támadta meg. Mire megkezdődhetett a hazai kezelése, a gerincén és a májában is áttétek keletkeztek.

Tóth itthon sugár- és kemoterápiát kapott, a gyógyuláshoz azonban szüksége van egy itthon nem biztosított speciális kezelésre. A sportoló ez év elején szeretett volna részt venni egy Párizsban indult célzott klinikai programban, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő azonban ezt nem hagyta jóvá.

„A géndiagnosztikai eredményeim alapján a párizsi klinika térítésmentesen biztosította volna a kezelést, de a francia törvények szerint kell a hazai egészségbiztosítástól jóváhagyás, mert anélkül semmilyen módon nem hajtják végre” – mondta a Zoomnak Tóth.

Arra hivatkozva utasították el, hogy klinikai fázisban lévő kezelést nem támogatnak.

A sportoló most egy németországi kezelés után lábadozik, a költséges terápia következő, 6 millió forintba kerülő szakaszára azonban nincs pénze. Feleségével ezzel a kéréssel fordultak a nyilvánossághoz: „Arra kérünk titeket, ha csak egy nagyon kevés felesleges pénzetek van, ami nem ételre kell, amit szívesen adtok azért, hogy a Robi kaphasson esélyt arra, hogy a gyógyszerekkel és a kezelésekkel együtt legyőzze a betegségét, akkor ne habozzatok. Kérlek, hogy segítsetek!”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!