szerző:
MTI / hvg.hu

A Kirgizisztánban zajló sportesemény megnyitójára Orbán Viktor is elmegy.

Ahogy korábban elsőként megírtuk, a magyar miniszterelnök is ott lesz a harmadszorra megrendezett Nomád Világjátékok szeptember 2-i megnyitóján.

Az AKIpress kirgiz hírügynökség szerint az eseményre ellátogat a kazah, az azeri, a török és az üzbég elnök is.

A vasárnaptól jövő szombatig tartó játékokon magyar sportolók is részt vesznek: öt sportágban összesen 16 versenyzővel állnak rajthoz.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) szerdai tájékoztatása szerint az UNESCO által is elismert és támogatott, a nomád törzsi kultúrákra jellemző, hagyományőrző tartalommal is rendelkező multisport eseményen 80 ország több mint 2000 versenyzője méri össze a tudását 37 sportágban. A magyar sportolók ezek közül ötben (szkander, szumó, sambo, tradicionális íjászat, bothúzás) indulnak.

Bóné Zoltán, a sportolói delegáció vezetője a tisztes helytállás mellett több éremre számít.

A magyar csapat:
íjászat:
Lovász Tamás, Csáki Roland, Nahóczki Péter, Kovács Zsolt, Farmosi Zoltán

szkander:
Kőváriné Ivánfi Brigitta, Gergely András, Bauman Ádám, Dudás Viktor, Orbán Erik

szumó:
Nemes Dávid

sambo:
Juhász Balázs

bothúzás:
Blaskó Szabolcs László, Varga Fanni Rebeka, Deli Tamás, Benácsi Szandra

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!