szerző:
hvg.hu

A két teniszező és a szervezet között elmérgesedett a viszony. Most ultimátumot adtak.

"Átgondolva és értékelve a legutóbbi egy hét történéseit, úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban nem kívánunk a Szövetséggel együttműködni, mindaddig nem adjuk a nevünket egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a Szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján. Tesszük ezt elsősorban a magyar tenisz érdekében" – olvasható a Babos Tímea Facebook-oldalán megjelent közleményben. A szöveg az ő és Fucsovics Márton aláírásával jelent meg.

A teniszezők hangsúlyozzák: nem tartanak igényt anyagi támogatásra a szövetségtől.

"Járjuk a magunk útját, büszkén képviseljük Magyarországot a WTA és az ATP Tour versenyeken, és bízunk benne, hogy az olimpiai kvalifikációs időszak kezdetéig sikerül rendezni ezt a nem egészséges helyzetet" – jelentették ki.

Azt is írták, hogy örömmel fogadták a szövetség elnökének, Szűcs Lajosnak a vasárnapi levelét: "vele, mediátor nélkül is szívesen értekezünk a magyar tenisz helyzetéről".

Végül megjegyezték: "A továbbiakban nem kívánunk az üggyel foglalkozni, teniszezők vagyunk, a labda a pálya túloldalán pattog."

Hogy a két sportoló és a szövetség között megromlott a viszony, az másfél hete, Fucsovics Márton nyílt leveléből vált világossá. A világranglistán akkor 40. helyezett játékos keményen kritizálta a szervezetet, amely szerinte nem adja meg azt az elismerést neki és Davis Kupa-csapattársainak, amit az eredmények alapján megérdemelnének. Azt is jelezte: nem biztos, hogy ott lesz a csehek elleni, világcsoportban maradásról döntő tenisz-Davis Kupa-párharcon.

Másnap csatlakozott hozzá Babos Tímea, majd Temesvári Andrea korábbi Grand Slam-győztes és Markovits László, a Vasas SC elnöke is kiállt mellettük.

A szövetség válaszul nyilvánosságra hozott belsős információkat és az elmúlt években szerintük Babosnak és Fucsovicsnak juttatott támogatási összegeket – ez utóbbiak mértékét a sportolók, valamint utóbbi edzője, Sávolt Attila vitatja.

A szövetség legutóbb vasárnap nyilatkozott meg az ügyben, akkor jelezték, hogy mediáció segítségével kívánja rendezni a vitát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI / hvg.hu Sport

Fucsovics és Babos ismét beolvasott a teniszszövetségnek

A főtitkár többszöri ígérete ellenére az MTSZ egyetlen forintot sem fizetett ki a csapattagoknak, írja Fucsovics, igencsak nehézkes az együttműködés egy olyan szövetséggel, amely a regnáló páros világ- és Australian Open-bajnokot, jelenlegi páros világelsőt hónapokon keresztül ignorálja, írja Babos.

A mai tüntetés jelképe a műanyag csalamádés vödör

A mai tüntetés jelképe a műanyag csalamádés vödör

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

2,2 milliárdnyi tao-pénzből építenek egy kézis sportkollégiumot Budakalászon

2,2 milliárdnyi tao-pénzből építenek egy kézis sportkollégiumot Budakalászon

Ezrek az utcán, nézze meg, közben milyen kihalt a Kossuth tér - fotó

Ezrek az utcán, nézze meg, közben milyen kihalt a Kossuth tér - fotó

A Chelsea lenullázta Guardioláékat

A Chelsea lenullázta Guardioláékat