szerző:
hvg.hu

Fucsovics Márton kezdte sorolni a problémákat, Babos Tímea folytatta. Most Temesvári is megszólalt.

Ahogy pénteken megírtuk, Fucsovics Márton kemény kritikával illette a Magyar Teniszszövetséget. A Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben egyebek mellett azt írta, a szervezet nem adja meg Davis Kupa-csapattársainak azt az elismerést, amit azok az eredményeik alapján megérdemelnének. Továbbá úgy ítéli meg, hogy nem biztosítottak a feltételek, és nem megfelelő a légkör a további sikeres szerepléshez. Megjegyezte: méltatlannak érzi, hogy a felvetéseire nem kap választ, nem veszik komolyan.

Másnap Babos Tímea is hasonló posztot írt a Facebookra. Úgy fogalmazott, hat éve törekszik konstruktív, hosszú távú kapcsolat kialakítására a szövetséggel, eredménytelenül.

Vasárnap a korábbi Grand Slam-győztes, az MTK-nál edzőként dolgozó Temesvári Andrea, valamint a Vasas SC elnöke, Markovits László is kiírta a véleményélt a közösségi oldalra Fucsovics és Babos felvetései nyomán, s kiállt a teniszezők mellett.

Szerintük kívülről szemlélve úgy tűnik, hogy a magyar tenisz rég nem látott sikeres időszakát éli, azok többsége azonban, "akik jobban benne vannak a teniszéletben, a saját bőrükön is tapasztalják, hogy a látványos kirakat mögött rengeteg a kezeletlen probléma".

Azt írták, "elfogadhatatlan, hogy két ilyen szintű játékosnak a nyilvánossághoz kellett fordulnia, mert a Szövetséggel közvetlenül nem tudták megoldani a problémáikat. Az ugyanis a pontos információk hiányában is egyértelmű, hogy ebben a helyzetben melyik félnek kellene a másikat kiszolgálnia. A bejegyzésekből pedig úgy tűnik, a Szövetség fordítva ül a lovon."

Temesvári és Markovits szerint

  • "magyar teniszben egyáltalán nincs működő szakmai rendszer, ezen a téren gyerekcipőben járunk.
  • A tenisz az egyik legköltségesebb sportág, kevesen tudják finanszírozni, így a merítési lehetőség is jóval szűkebb, tehát már csak a létszám tekintetében is komoly a lemaradás.
  • A Szövetség egyik legfontosabb feladata lenne a bázis növeléséhez szükséges feltételek biztosítása. Az a kevés utánpótlásműhely, ahol még mindig komolyabban foglalkoznak a tenisszel, alig kap anyagi támogatást. Szakemberhiány van, nincsenek továbbképzések, a meglévő, még kitartó edzők pedig anyagilag és erkölcsileg sincsenek megbecsülve. A vidéki teniszműhelyek pedig még ehhez képest is kilátástalanabb helyzetben vannak.
  • Eközben a Szövetség elkezdett klubként működni, az állami támogatásoknak köszönhetően egyfajta konkurenciájává vált a kluboknak, ami semmiképpen nem egészséges helyzet, szereptévesztés, mert a felek ellenérdekeltté váltak."

Megjegyezték azt is: előrelépést jelent, hogy ATP-versenyt hozott a szövetség Budapestre, de "ez nem történhet olyan áron, hogy több százmillió forint elmenjen mobillétesítmények felállítására és lebontására, miközben a fent említett problémák megoldásra várnak. Abból a pénzből, amit a Szövetség az elmúlt években a nemzetközi versenyrendezésre költött, egyes utánpótlásműhelyek helyzetét évtizedekre meg lehetett volna oldani.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Távirányító sem kell: az agyunkkal irányíthatjuk majd a Samsung új okostelevízióját

Távirányító sem kell: az agyunkkal irányíthatjuk majd a Samsung új okostelevízióját

Börtönbe megy az angol házaspár, amely Hitlernek nevezte el gyerekét

Börtönbe megy az angol házaspár, amely Hitlernek nevezte el gyerekét

Androidos telefonja van? Ezeket az appokat tegye rá fel, sokat jelentenek majd

Androidos telefonja van? Ezeket az appokat tegye rá fel, sokat jelentenek majd

Ködlámpa: még mindig kézzel kell kapcsolgatni, de mikor és hogyan?

Ködlámpa: még mindig kézzel kell kapcsolgatni, de mikor és hogyan?

Demeter: Az MVM leányvállalatai is a kormány kedvenc civil szervezeteit támogatják

Demeter: Az MVM leányvállalatai is a kormány kedvenc civil szervezeteit támogatják

A „kolostorok Coca-Colája” ma is tarol, de mi is ez az ital?

A „kolostorok Coca-Colája” ma is tarol, de mi is ez az ital?