szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A szakvezető szerint levett egy kis terhet a játékosai válláról az, hogy – zárt kapus meccs lévén – nézők nélküli meccsen játszottak, vagyis nem volt rajtuk a szurkolók nyomása.

Idén először nyert és 31 év után újra legyőzte Görögországot a magyar labdarúgó-válogatott. A meccs után Marco Rossi – aki most másodszor irányította a csapatot – arról beszélt, hogy – akárcsak Finnországban, ahol azonban több volt a hiba a játékukban, és szerencsések sem voltak – a játékosokban megvolt a kellő motiváció, mindenki szívvel-lélekkel harcolt, és láthatóan büszkén képviselte hazáját. Szerinte ezért az egész csapatnak jár a gratuláció.

Kiemelte, hogy technikailag és taktikailag még javulnia kell együttesének, ám az átadások, a helyezkedés és labdabirtoklás terén az első félidőben látottakkal meg van elégedve.

Rossi szerint a második félidőben kicsit alábbhagyott a csapat lendülete, mintha kissé megijedtek volna, hisz rég nyertek mérkőzést. "Az ekkor mutatott kitartás és lélekjelenlét miatt viszont dicséretet érdemel a csapat" – mondta.

A szakvezető arról is beszélt, hogy a játékosok a kezdetektől megfogadták a tanácsait, betartották az utasításait a pályán. "Elképesztően nagy nyomás és felelősség volt rajtuk. A futball számomra az emberekről szól, szurkolók nélkül pedig a foci halott. Viszont talán egy kis terhet levett a játékosok válláról, hogy nem volt rajtuk a szurkolók nyomása" – jelentette ki.

Bár a stadionban nem voltak drukkerek, az Üllői út felőli oldalon sokan összegyűltek, és szervezetten szurkoltak. Rossit erről is kérdezték, szerinte ez azt mutatja, hogy odafigyelnek a csapatára. "A szurkolók szeretnének egy nyertes csapatot, valahol követték a mérkőzést, és azt látták a televízióban, hogy foggal-körömmel harcolunk a három pontért. Pozitív jel számomra, hogy úgy érezték, el kell jönni és támogatni bennünket" – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni