szerző:
hvg.hu

Kipróbálta a súlytalanság állapotát a visszavonult jamaicai futó.

A franciaországi Reims fölött, egy tudományos kutatások céljából kifejlesztett, speciális repülőgépen mérettette meg magát Usain Bolt, nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok jamaicai atléta. A visszavonult sportoló a súlytalanság állapotában, mesterségesen megteremtett zéró gravitációs térben próbálhatta ki a futást, ezt követően pedig pezsgőt ivott, mivel egy pezsgőmárka promóciója zajlott a gépen.

A videó alapján a Usain Boltnak jobban megy a futás, mint a pezsgőivás súlytalanul.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!